Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
За добробит града који безусловно волимо
КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА
КОАЛИЦИЈЕ ЈС-СПС, АЛЕКСА ИГЊАТОВИЋ:

За добробит града који безусловно волимо

Једнакост, равноправност и социјална политика јесте срж нашег програма . Шабац мора водити рачуна о сваком грађанину, не сме дозволити да ни један самохрани родитељ буде незапослен, сви морају имати подједнаке услове за здравствену заштиту, образовање, запослење, без обзира из које средине потичу, као и на своја политичка опредељења
Шабац није ничја својина, Шабац је град свих грађана, сви морамо бити сложни и сви морамо радити у истом циљу за добробит града који сви безусловно волимо- истиче за „Глас Подриња“ Алекса Игњатовић, кандидат за градоначелника Шапца коалиције ЈС-СПС, и додаје:
- Желимо да Шапцу вратимо стари сјај по ком је био препознатљив. Мали Париз је увек био познат по друштвеном животу, образовању, култури, позоришту, а који су представљали расадник, уметника, музичара, спортиста, којима морамо посветити посебну пажњу и помоћи њиховој афирмацији, на који начин повећавамо углед нашег града.
Тај „стари сјај“ по Игњатовићевим речима могуће је вратити негујући потенцијале које Шабац има, и инсистирајући на једнакости и равноправности свих грађана.
- Једнакост, равноправност и социјална политика јесте срж нашег програма . Шабац мора водити рачуна о сваком грађанину, не сме дозволити да ни један самохрани родитељ буде незапослен, сви морају имати подједнаке услове за здравствену заштиту, образовање, запослење, без обзира из које средине потичу, као и на своја политичка опредељења- тврди Игњатовић.
Покретач развоја сваке средине је привреда, у овом смислу посебно је акцентован развој локалног предузетништва.
- Град Шабац мора бити средина у ком ће се свако осетити сигурним, заштићеним и задовољним да у њему успешно послује. Посебну пажњу морамо посветити јачању локалне привреде као развоју предузетништва. Локалне привреднике морамо подстаћи на улагања, али им истовремено и олакшати сам процес производње. Са друге стране Шабац мора наставити са развојем својих бесцаринских зона, зона које у будућности треба да представљају мотор привредног развоја. Преко њих ћемо подстаћи и афирмисати извоз, привући стране инвестиције, јер су бесцаринске зоне места олакшаног система пословања и запошљавања.
У предизборном програму се водило рачуна и о сеоским срединама. Акценат је на развоју и опстанку људи у руралним подручјима.
- Нашу енергију морамо усмерити у развој села и опстанак људи на селу. Сматрамо да је Задругарство једина шанса да пољопривредни произвођачи буду заштићени, али и конкурентни на тржишту. Улагањем у пољопривреду и привреду, развијање града и отварање нових радних места би омогућило младим људима да у Шапцу остану и имају сигурну будућност, а не да своју срећу траже у великим градовима или иностранству.
Посебну програмску тачку представља енергетска ефикасност. Према Игњатовићевим речима Шабац има нефункционалан и неоправдано скуп систем даљинског грејања, док ГО СПС има жељу да тај систем поједностави и учини га доступним сваком грађанину.
-Шабац се мора развијати у правцу енергетске ефикасности, где морамо учинити све да сваки објекат у граду и на селу има енергетски пасош , уређену термоизолациону фасаду, који ће у будућности подићи квалитет живота и растеретити буџет сваког грађанина- објашњава Игњатовић.

Неискоришћени потенцијали
Шабац је град који лежи на обалама реке Саве, надомак планине Цер, на извориштима термалних извора у непосредној близини града.
Ови природни ресурси се годинама не искоришћавају у довољној мери. Циљ нам је да развијемо потенцијале реке Саве, да афирмишемо туристичке капацитете историјске планине Цер, и да термалне изворе приведемо намени. Наведени развојни потенцијали града јесу у општем интересу свих грађана.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa