Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
Три медаље после паузе
АТЛЕТИКА: АК “СПРИНТ” НА ДВА ТАКМИЧЕЊА

Три медаље после паузе

Овог викенда су у Београду одржана два такмичења после скоро три месеца паузе због пандемије вируса COVID 19 на којима су учествовали такмичари АК “Спринт” из Бадовинаца.
После тачно једног месеца тренинга и скоро два месеца врло малих активности које су се реализовале од куће и у он лине дописивању, “Спринтери” су у два дана успели да дођу до три медаље. Иако још увек пионир, најуспешнији је био Вељко Росић са вицешампинском титулом на Отвореном првенству Београда за млађе јуниоре (две године старији атлетичари) у скоку увис са новим личним рекордом од 1.74 (у дворани има 1.75 у условима без кише и ветра). Вељко је био одличан и у бацању копља са 44.38 метара, где је заузео четврто место и показао да израста у озбиљног кандидата за обарање рекорда Ђорђа Јовановића у десетобоју у две године старијој категорији млађих јуниора (атлетичара и атлетичарки до 18 година). Кад смо код рекорда, ове године ће га сигурно поставити и Милош Ердевички. Милош је такође пионир, али је успео да добаци до 45.19 и узме бронзану медаљу старијим другарима. Поред копља, Милош је скакао у даљ и ту је поред великих проблема са залетом показао да се ускоро може рачунати да ће прескакати 6 метара са лакоћом јер му је последњи скок завршио на 6.50 са врло малим преступом (на крају је завршио као осмопласирани са 5.74 метара). Милош ове године јуриша на рекорд Немање Мишића у осмобоју за пионире.
Следећег дана на борилиште Војне Академије су изашли млађи јуниори, чак њих седам. Вицешампионску титулу Отвореног првенства Београда освојио је Стефан Лазић у скоку увис са 1.41 цм, а поред тога био је одличан на 200 м где је са 31.88 секунди замало ушао у финале. Одлично су такмичили и Стефан Јакшић у скоку удаљ и скоку увис (оба пута у финалу и оба пута лични рекорд), Урош Џиновић (5. на 60 метара са препонама и 6. у скоку удаљ), Драган и Дарко Бохнец су успели да дођу до личних рекорда у све четири дисциплине на којима су наступали, као и Никола Перић и Александар Двокић.
Следеће недеље “Спринтере” очекују Првенства Београда за пионире и јуниоре, па се сезона сели у Сремску Митровицу, где већ почињу државна екипна и појединачна такмичења.
Тренери Драган Радивојевић и Иван Ђинић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa