Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Лепши изглед и  већа безбедност
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ПОСТАВЉАЊУ НОВЕ
ОГРАДЕ У ШКОЛИ У КАСАРСКИМ ЛИВАДАМА

Лепши изглед и већа безбедност

Рок за завршетак радова је 25 дана Вредност инвестиције је око 1,8 милиона динара и финансира се из буџета Града. Дужина ограде је око 240 метара
Школа у Касарским ливадама ускоро ће добити нову ограду. Рок за завршетак радова, који су почели прошлог четвртка, је 25 дана. Издвојено одељење ОШ “Вук Караџић” је четворогодишње и похађа га око 80 ученика.
Вредност инвестиције је око 1,8 милиона динара и финансира се из буџета Града. По постављању ограде простор где деца проводе време ће бити не само естетски лепши него и безбеднији.
-Ово је резултат вишегодишњих захтева родитеља ученика, представника Месне заједнице и школе. Били смо упорни и напокон дочекасмо да наше издвојено одељење добије ограду која ће бити лепа, а допринеће безбедности ученика и запослених. Жеља нас свих, који бринемо о безбедности, а и о естетици наше школе је да се поштује упутство Градске управе, да се спортски терени и двориште од стране омладине могу користити до 22 часа. Циљ нам је да се све то адекватно користи, са циљем да траје и да буде за понос свима који су дали допринос да се уради, рекао је Драгослав Павловић, директор ОШ “Вук Караџић” и истакао да су родитељи, Месна заједница, привредници из Касарских ливада и школа дали допринос да дође до реализације идеје и ранијег уређења објекта школе.
Дужина ограде је око 240 метара, са две планиране капије. Једна већа ће се користити за доставу енергената за котларницу, док ће напред капија на коју ће бити дозвољен узлазак само пешацима.
-Изградња ове ограде битна је за све грађане Месне заједнице. Не само да ће улепшати изглед школског дворишта и центра Касарских ливада, него ће првенствено повећати ниво безбедности деце која иду у ову школу. После 22 сата капија ће моћи да се закључа, како би се спречио улазак свима који оштећују имовину школе. Сарадња између Месне заједнице и директора матичне школе је веома добра. Захвалио бих се и Одељењу за друштвене делатности Града Шапца што су нам обезбедили средства за изградњу ограде, а помогли су нам и када смо радили фасаду и изолацију на школи, која је реконструисана и споља и изнутра, навео је Иван Цвејић, председник Савета Месне заједнице Касарске ливаде.
Иван Цвејић се захвалио свим мештанима Касарских ливада који подржавају Савет МЗ и помажу и изразио наду да се труд и рад Савета види у свему ономе што су урадили за МЗ.
-Месна заједница Касарске ливаде показала је солидарност на делу. Крајем 2019. године израдили смо демит фасаду и заменили олуке на објекту школе. Велики допринос дали су мештани, привредници из овог места, али и сама Месна заједница. Нови радови се тичу уређења школског дворишта. Школа је спровела јавну набавку и изабрала најповољнијег понуђача. Све активности које смо урадили током 2019. и наставили у 2020. години имају за циљ да имамо квалитетно образовање, да створимо безбедне услове за боравак деце у школама, рекла је Јелена Ристић из Одељења за друштвене делатности и похвалила Месну заједницу Касарске ливаде која је показала пример добре сарадње.
Почетку радова на уређењу школског дворишта присуствовао је и председник Скупштине Града Немања Пајић. Том приликом разговарао је са представницима школе и Месне заједнице о урађеном, али и плановима за даље.
-То што мештани имају нове жеље и планове показује да им је стало. Посебно ми је драго да директори школа имају добру комуникацију са Одељењем друштвених делатности и све што се договоре се реализује. Нама су сви радови који се тичу деце велики и значајни. Овде је школа уређена, сада се и двориште сређује. Ово двориште не користе само ученици, него и млади из овог места за бављење спортом. Наставља се са нашим планом “Школе у једној смени”. ОШ “Вук Караџић” има урађен пројекат за реконструкцију матичне школе. Наставља се са реконструкцијама и других школа. Планови се испуњавају, све иде како треба, рекао је Немања Пајић.

У плану изградња вртића
Месна заједница планира да, у сарадњи са Одељењем за друштвене делатности изгради нови објекат вртића за децу од јаслене групе до предшколског. Тиме би се деца предшколског узраста изместила из школе, што би омогућило да сва деце иду у једну смену.
-На потезу од Радовашнице до Шапца не постоји објекат намењен за вртић, а има потребе за њим. Када би се деца предшколског узраста преместила из школе у вртић ослободила би се још једна учионица и могли би да омогућимо да сва деца иду у једну, преподневну, смену, рекао је Иван Цвејић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa