Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Подршка сеоском туризму, породичном
предузетништву и женама предузетницама

Нови тим за рурални развој и улагање у будућност

Важан део сеоског туризма су обичаји, традиција, домаћа јела и производи из домаће радиности. У оквиру њега долази до развоја угоститељства и пољопривредне производње, а циљ је промовисати живот на селу, локалне произвођаче, као и подржати породично предузетништво
Јелена Милошевић, кандидаткиња Новог тима за градоначелницу Шапца посетила је сеоско туристичко домаћинство „Вила Албедо“ у Варни. Са власницом Мицом Ковачевић разговарала је о потенцијалима сеоског туризма на територији нашег града као и мерама помоћи руралном развоју.
-Велико ми је задовољство што смо данас овде, да посетимо ово дивно сеоско домаћинство и нашу дивну домаћицу, која је направила заиста велики помак када је у питању развој сеоског туризма у нашем крају. Важан део сеоског туризма су обичаји, традиција, домаћа јела и производи из домаће радиности. У оквиру њега долази до развоја угоститељства и пољопривредне производње, а циљ је промовисати живот на селу, локалне произвођаче, као и подржати породично предузетништво - истакла је Јелена Милошевић, кандидаткиња Новог тима за градоначелницу Шапца.
Сеоско туристичко домаћинство Вила Албедо зачетник је сеоског туризма у шабачком крају и добитник највећег признања у туризму. Породица Ковачевић се већ 15 година труди да, осим изнајмљивања смештаја, подстакне развој културног живота на сеоском подручју. Од почетка оснивања ово домаћинство имало је подршку локалне самоуправе, што је било од значаја за свеукупан рад и пословни успех.
-Подршка коју смо добили у нашим првим тешким годинама била је драгоцена. Добили смо је кроз инфраструктуру, а посебно је значајно то што смо је добили кроз пројекте, који су били усмерени на афирмацију традиционалних и културних вредности нашег града. Самим тим, наша кућа добила је афирмацију која је стасала на темељима породичног наслеђа –рекла је Мица Ковачевић.
Јелена Милошевић напоменула је да поред различитих подстицајних мера за развој сеоског туризма, веома значајно да се кроз едукације и различите пројекте и мере подстакне економско оснаживање жена на селу, јер су оне значајни носиоци руралног развоја и чувари наше традиције. Као такве заслужују велику пажњу и велико место у програму Новог тима за Шабац.
Кроз програм пољопривреде и руралног развоја Нови тим за Шабац предвидео је значајну подршку за развој сеоског туризма. Кроз добре идеје, рад и финансијска улагања шабачка села могу постати модел просперитета локалне заједнице.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa