Инфо

11. август 2011.11. авг 2011.
ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ФИНА КУП, “ЈАРАК-ШАБАЦ“

БЕРТОЛА ОДНЕО ШАБАЦ У АРГЕНТИНУ

Четрдесетдруги пут пливало се 19 километара од Јарка до Шапца. ФИНА КУП Шабац 2011. окупио је 32 пливача из 14 земаља а промотер је била Јуко Мацузаки из Јапана коју је пратио током трке и аташе Амбасаде Јапана, а која је видно задовољна у реченици сажела све.
- Лепо ми је било и вратићу се опет, Шабац је леп град а трка највише класе, зборила је промотерка трке.
Сама трка протекла је у знаку Гиљерма Бертоле из Аргентине, који је како неко у шали рече пливао неку своју трку. И док су маратонци у групи у којој су били Руси Пилипас и Афаневич те Хрват Марин, фаворит прошлогодишњи победник Керин те Сиријац Салех пливали уз једну страну обале стотинак метара испред њих, уз другу обалу пливао је Гиљермо и тако до половине стазе. Сјајно вођен из чамца, иако је деловало другачије, лагано се пребацио у групу и у високом стилу стигао до славодобитничких ловорика.
- Лепо је победити овде у Шапцу. Био сам расположен за трку и пливао пуном снагом. У финишу мислио сам да ћу полетети, говорио је победник који је Шабац понео у Аргентину баш као и победница Карла Шитић из Хрватске, која је са Рускињом Аном Гусевом водила мртву трку током свих 19 километара, али је пресудио финиш.
- Појачала сам у завршетку трке и победила. Пресрећна сам због тога, кратко је рекла Карла.
За време трке од Јарка до Шапца на Старом граду, одвијао се пратећи програм, од рвања на песку, до осталих пратећих спортских садржаја, уз музички део који је пленио пажњу бројних посетилаца.
Организатор ТОШ, и покровитељ град Шабац завређују честитке за још један спектакл, који ће се захваљујући Аргентинцу Бертоли памтити дуго. Неизвесност је красила стазу, а распеваност и дружење скуп на Старом граду. Најбоља позивница за наредни ФИНА КУП, пошто је општи утисак да је Шабац завредео највише оцене, за организацију, уз новину да су и женска и мушка конкуренција имали своје арбитре, и помоћнике, који нису имали значајнијих замерки за трку свих трка како је неко назва.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa