Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Понос Економске школе и Шапца
ЗАВРШЕН ОВОГОДИШЊИ ЕВРОПСКИ КВИЗ НОВЦА

Понос Економске школе и Шапца

С обзиром да је квиз био ревијалног карактера, све је прошло у духу добре забаве. Симболични победник је дечак Матео из Шпаније
Европска банкарска федерација, која окупља национална удружења банака, иницирала је пројекат на нивоу Европе. Опредељено је да то буде Европски квиз новца који се већ трећу годину успешно реализује у Србији.
На националном нивоу Европског квиза новца, ученици Економске школе „Стана Милановић“ нашли су се на завидним позицијама. Симеон Чоњагић, ученик првог разреда на туристичко-хотелијерском смеру освојио је друго, а Леа Спасић (1-2), финансијски администратор, треће место.

- Пријатно смо изненађени да једна школа заузме друго и треће место. Економска школа „Стана Милановић“ образује стручне младе људе. За нас је то позитивно изненађење, посебно за мене, с обзиром да сам и сама била ученик ове школе. То је на понос и школе и града Шапца, каже др Слађана Средојевић, специјалиста за међународну сарадњу, финансијске институције и образовање и руководилац центра за банкарску обуку у Удружењу банака Србије, која је национални координатор Европског квиза новца у Србији.

Иако је требало да победници иду у Брисел на други ниво такмичења, због пандемије корона вируса, одлучено је да се квиз организује онлајн.
- С обзиром да је квиз био ревијалног карактера, све је прошло у духу добре забаве. Симболични победник је дечак Матео из Шпаније. Наши ђаци су веома задовољни. Овим је завршен овогодишњи Европски квиз новца. Наредни ће бити следеће године за нову генерацију од 13 до 15 година, каже др Средојевић, која је Економској школи уручила захвалницу.
M.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa