Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Људи као највећа снага
КОАЛИЦИЈА МЕТЛА 2020 – ЗА ОПСТАНАК ПРЕДСТАВИЛА КАНДИДАТЕ
ЗА ОДБОРНИКЕ НЕПОСРЕДНО ГРАЂАНИМА

Људи као највећа снага

Са Баира послата порука да Шабац мора да постане универзитетски град, а да је Дом војске најбоље место за седиште универзитета. Носилац листе Срђан Митрашиновић позвао све Шапчане да упореде њихову политику са политикама других опција и да виде ко су кандидати у њиховим местима и да им ти људи буду гарант политичких програма опција које представљају
Кандидати за одборнике коалиције Метла 2020- за Опстанак - Јаче од бојкота разговарали су са мештанима Баира и Шипурских ливада са жељом да чују њихове примедбе, предлоге и сугестије како би живот у овим насељима, али и целом Шапцу био квалитетнији и бољи. Тема која се наметнула као основна на Баиру била је образовање, док се у Шипурским ливадама највише причало о породици.
Скуп на Баиру одржан је испред Дома војске, а поред новопостављеног споменика Јеврему Обреновићу. Управо са овог места послата је порука да Шабац мора да постане универзитетски град, а да је Дом војске најбоље место за седиште универзитета.
-Тема дебате је био овај део града, али и један од стубова наше политике, а то је образовање. Већ десетак година причамо о нечему за шта мислимо да је сада прави тренутак да се реализује, а то је да Дом војске постане седиште универзитета “Јеврем Обреновић”. Само тако ми ћемо обезбедити да наши млади, квалитетни, најбољи људи, остану у свом граду, а да најбољи и најквалитетнији млади људи из других градова дођу да живе овде. Шабац заиста јесте први град Србије. Запамтите, бирајте људе, а не странке, поручио је Божидар Катић, кандидат на листи коалиције.
Александар Драгојевић, кандидат коалиције за одборника, сматра да је из више разлога значајно да Шабац постане универзитетски град.
-Нама из града одлазе најбољи у веће градове где и остају по завршетку факултета. Такође, у већим градовима остају и они који не заврше факултет, али се у међувремену запосле и оснују породице тамо. Поред тога, омогућили би и добрим ђацима који немају материјалне могућности да оду у универзитетске центре да у свом граду могу да заврше факултет, наводи Драгојевић.
Носилац листе Срђан Митрашиновић верује да Шабац може да стане раме уз раме са Београдом, Новим Садом, Нишем и Крагујевцем, када су могућности за образовање у питању. Универзитет би, сматра, треба да понесе има по Јеврему Обреновићу.
-Најмање један релевантни универзитет је заинтересован да направи сарадњу са Шапцем. Постоје могућности за ИТ смер, физичко васпитање, музичку културу, а у договору са привредницима Града отворили би се и други смерови који би допринели економском развоју града. На овај начин не би се само млади Шапчани задржали у нашем граду, него би дошли квалитетни млади људи и из околних градова. Град би стипендирао један проценат студената, уз њихову обавезу да остану да раде у Градској управи или јавним предузећима у Шапцу 10 година по завршетку факултета. На тај начин добили би најбоље људе на најважнијим местима и ставили тачку на партијско запошљавање, наводи Митрашиновић.
Породица као стуб друштва, један је од стубова политике за који се коалиција залаже. Кандидати за одборнике коалиције истичу да су, делујући кроз Покрет “Три плус”, већ показали да се за породицу може много тога урадити ако постоји добра воља.
-Поносни смо на начин на који у Шапцу штитимо породицу. Пре три године од 1.000 деце из породица са троје и више деце, више од 700 њих није тренирало ништа иако су желели. Сада такве деце више нема. Захваљујући “Три плус” картицама и сарадњи Покрета “Три плус” са бројним спортским клубовима, деци из породица са троје и више деце омогућено је да тренирају бесплатно или уз велике попусте било који спорт. Попусти у свим областима доносе овим породицама и до 1.000 евра уштеде годишње. На овај начин не бринемо само о породицама са троје и више деце, него охрабрујемо и друге породице да се проширују, јер то нам је једина шанса за опстанак, навела је Славица Копрић.
Кандидати за одборнике коалиције која ће се наћи под редним бројем 9 одговарали су на бројна питања грађана и изнели своје виђење како решити постојеће проблеме у граду. Сматрају да о њима највише говори све што су у претходном периоду урадили за побољшање живота породица, очување традиције, као и повећање туристичких потенцијала Града Шапца.
Срђан Митрашиновић је позвао све Шапчане да упореде њихову политику са политикама других опција и да виде ко су кандидати у њиховим местима и да им ти људи буду гарант политичких програма опција које представљају.
-Ми верујемо да добри кандидати, добри и честити људи јесу наша највећа снага, истакао је Митрашиновић.

Без прошлости нема будућности
Традиција је још један од стубова на којима се заснива политика коалиције. Кандидат за одборника, историчар, Петар Марковић истиче да су претходним радом показали колико им је битно да сачувају сећање на светле дане српске прошлости и храбре претке.
-Ове године организоваћемо 11. Церски марш. Манифестација која је почела са 50-ак људи, израсла је у највећи родољубиви догађај такве врсте у Србији. Прошле године око 3.000 људи пешке је отишло од Шапца до Текериша. Очекујемо да их ове године буде и више, јер број учесника расте са сваким Маршом. Такође, нећемо дозволити да наша деца не знају готово ништа о херојском подвигу наших ратника који су пешке по највећој зими прешли Албанију, болесни и промрзли се стационирали на Крфу, одакле су по опоравку кренули у пробој Солунског фронта. Изборили смо се за плац на грчком острву где ће сваке године најбоља деца из Шапца бесплатно одлазити у камп, како би се одморила, али и схватила величину дела својих предака, рекао је Марковић.
M.M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa