Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Нераскидива веза Шапчана и Саве
Река значајно место све суграђане

Нераскидива веза Шапчана и Саве

Прослављени рукометаш и тренер Веселин Вујовић у среду разговарао је са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем о викенд насељу на Сави где отклон од ужурбаног темпа живота налази више од 3.000 Шапчана. Како је истакао чувени Вуја, заљубљеник у мирну Саву, највећи проблем са којим се сусрећу у овом делу града је недостатак адекватне инфраструктуре.
-За пијаћу воду постоји могућност да се проблем отклони копањем бунара, али електрична енергија је оно што не можемо лако да решимо и било би од изузетног значаја да постоји санбдевање истом – рекао је Веселин Вујовић.
Током сусрета градоначелник Зеленовић је навео да Шабац развија посебан пројекат Сава парк и уз њега Савску авенију како би поменути простор добио другачију димензију за све суграђане.
-Затим следи уређeње каналске мреже на два канала, као и изградња једног језера наспрам викенд насеља. Простор који се налази са стране насипа који иде ка реци није у надлежности града, него „Србијаводе“ – истиче Зеленовић и додаје да значајан број Шапчана своје време проводи уз реку и брине о животној средини је важна чињенице вредна похвале и поноса.
-Веома сам заинтересован да ову иницијативу коју је изнео и покренуо наш уважени рукометаш и тренер Веселин Вујовић снажно подржимо као град и у најкраћем временском року утврдимо шта може да се уради како би свакодневни и викенд живот био што квалитетнији за све оне који воле Саву. Сагледаћемо статус изграђених објеката у овом делу и на основу тога предузети даље кораке. План је да урадимо и продужетак асфалта који је стигао до Кочиног канала у вредности око 15 милиона динара и то је само део активности.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa