Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Прва здравствена  се враћа у Бару
ПРОСТОР У КНЕЗА ЛАЗАРА СЕ АДАПТИРА ЗА АМБУЛАНТУ

Прва здравствена се враћа у Бару

Поред вртића, у улици Кнеза Лазара на броју 8, адаптира се простор у ком се налазила играоница, у који ће бити смештена Прва здравствена амбуланта. Простор за амбуланту Дома здравља “Др Драга Љочић” је донирала председница Фондације “Хумано срце” Ружа Поповић, која је овај простор изнајмила. Прва здравствена амбуланта требало би да почне са радом за око месец дана
Житељи Бенске баре ускоро ће поново имати амбуланту у свом насељу. Поред вртића, у улици Кнеза Лазара на броју 8, адаптира се простор у ком се налазила играоница, у који ће бити смештена Прва здравствена амбуланта.
Простор за амбуланту Дома здравља “Др Драга Љочић” је донирала председница Фондације “Хумано срце” Ружа Поповић, која је овај простор изнајмила. Радове на адаптацији ће финансирати Град.
-Ослушкујући становништво овог краја препознала сам потребу за оваквом амбулантом, која је некада и постојала у овом делу града. Из позиције хуманитарног радника сам изнајмила простор и уступила Дому здравља, како би се грађани адекватно лечили, навела је Ружа Поповић.
Радове на уређењу простора данас је посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је истакао да је ово важан да за све који живе у Бенској бари, али и за цео град.
-Прва здравствена амбуланта се враћа у Бенску бару. Пре три године је неправедно одузета од Дома здравља и дуго смо тражили одговарајући простор, који испуњава све захтевне здравствене услове. Како сам мога да чујем и од представника Дома здравља и мештана овде, сви једва чекају да амбуланта почне да ради. Људи морају и треба да се добро лече. Град Шабац ће им то омогућити. Добри, вредни, одговорни Шапчани су ти који могу сами да стварају своју будућност. Шабац је град који се развија у сваком сегменту. Сада када имамо уређену Бенсу бару и квалитет живота на највишем могућем нивоу, развој је када постоји и амбуланта у којој се људи лече. Развој је када то радите са својим суграђанима, рекао је градоначелник и захвалио Ружи Поповић на вредној донацији и др Стевану Станковићу који је био један од покретача идеје да Бенска бара поново добије амбуланту.
Др Стеван Станковић истиче да га је запрепастила чињеница да је, при обнови Медицинске школе “Др Андро Јовановић”, одлучено да се медицинска амбуланта “избаци на улицу”.
-Сматрао сам да је то привремено решење док траје реновирање, међутим касније сам видео да за њу нема места нигде. После тога сам почео да размишљам, као један од заинтересованих, какво решење пронаћи јер и ја живим ту. Нашли смо простор, разговарали са станарима и коначно постоји ново решење. Овај простор потпуно одговара, мало да се адаптира, али брзо може да се оспособи за рад. Није далеко од места где се некад налазила Прва здравствена амбуланта. Са друге стране, то ће растеретити и друге амбуланте Дома здравља, наводи др Станковић.
Првој здравственој амбуланти гравитира око 6.000 становника Бенске баре.
-Имали смо у Медицинској школи амбуланту па је она премештена. Имамо доста старих људи. Углавном овде су бивши радници “Зорке” који су се уселили ’70-их година. Долазимо у ситуацију да нам у Болници кажу да се јавимо нашим лекарима, а ми немамо лекара. Посредством др Станковића договарали смо се и разговарали са станарима. Сви су одушевљени идејом и једва чекамо да амбуланта почне да ради, каже Миливоје Ковачевић управник зграде у којој ће се амбуланта налазити.
Прва здравствена амбуланта требало би да почне са радом за око месец дана.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa