Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Естетика, функционалност и безбедност
УРЕЂЕЊЕ УЛИЦА МИЛОША ОБИЛИЋА

Естетика, функционалност и безбедност

Уређење улица у инвестиционом циклусу започетом пре 15 месеци наставља се у улици Милоша Обилића, где је урађен тротоар од улице Ослобођења до Браће Недића. Наредних дана асфалтираће се ова улица и то од Косте Абрашевић до улице Ослобођења.
Због честих инцидената на раскрсници улица Браће Недић и Милоша Обилића планира се уздизање асфалта како би се успорио саобраћај. Такође, ивичњаци ће бити спуштени на више места како би се олакшао приступ особама са инвалидитетом и онима који користе ортопедска помагала.
-Од 1962. године овде ништа није рађено. Тражили смо да се среди. Комшије су разговарале са градоначелником и постигнут је договор, каже Слободан Фахман из улице Милоша Обилића.
Слободанова супруга Мирјана сматра да уздизање асфалта треба урадити и на раскрсници Милоша Обилића са улицом Ослобођења. Инциденти се често дешавају. Комшијама би аутомобил улетео у кућу, да нису имали живу ограду. Стуб за расвету су мењали четири пута јер су ударали у њега, наводи Мирјана Фахман.
Радове је у петак, док је трајало постављање бехатона на тротоару, обишао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
-Ово је јако важна улица, близу центра града. На почетку улице је уређена Соколана, спољни терен Соколане, у првом делу су урађени тротоари. Сада су на реду тротоари у другом делу улице и асфалт. На крају улице је и парк и ово ће бити заокружени део у центру града, којим могу да се поносе сви који живе у овој улици, али и сви Шапчани. За претходних 15 месеци уложено је 15 милиона евра што је резултирало тиме да град добије ново лице, да се среде све улице. Урађено је 165 улица у селу и граду и више од 100 километара асфалта. Настављамо даље. Да још развијамо Шабац и сваки део нашег града. Да омогућимо квалитетан живот у нашем граду. Гарантујемо да ћемо у наредне четири године боље него било ко у Србији да, заједно са свим нашим грађанима, развијамо путеве, улице, водовод и канализацију. Да будемо поносни. Да за четири године живимо још боље. Шабац је наш, рекао је градоначелник.
Градоначелник и представници Градске управе одржали састанак са житељима улице Милоша Обилића, како би се дошло до најбољег решења за безбедност саобраћај у овој улици. Екипа из ЈП “Водвод” прегледала је канализационе цеви због притужби грађана да им се излива канализација када су велике кише. Одмах потом се почело и са решавањем тог проблема.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa