Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Природа је у нама
УМЕК обележио Светски дан животне средине

Природа је у нама

Удружење младих еколога Умек ове године као и претходних обележило је Светски дан заштите животне средине са циљем да се подигне еколошка свест о заштити природе, очувању биодиверзитета стицање навика за здравију и чистију животну средину.
Ученици 3. и 4. разреда основне школе Николај Велимировић заједно са учитељицама Сузаном Мијушковић и Драганом кроз шетњу од школе до Летњиковачке шуме где су их дочекали чланови удружења са бројним активностима.
Едукативни део Природа је у нама био је веома креативан јер су деца инспирисана природом и околином уз разне идеје осликавала све што су их учили у школама. Како је у дечјем одрастању веома битна здрава храна др. Небојша Тројановић се потрудио да на сликовит начин са пирамидом здраве хране пренесе шта и када треба јести зашто је битнио уносити воће и поврће, пити довољно воде док су деца могла исто да примене јер је на столу било њихово омиљено воће и поврће, а највише се пио сок од зове.
Едукатори су се потрудили да све то што остаје као отпад буде правилно рециклирано у кантама за рециклажу и науче децу да смеће загађује животну средину и зашто је важно рециклирати.
Спортски, а уједно и такмичарски део је за њих био прави изазов јер их је све припремљено кроз шуму чекало као изненађење. Одржана је и Мала школица спорта на челу са тренером Александром Јовановићем. Победници су добили бесплатне ваучере за месец дана тренирања омиљеног спорта.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa