Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Спортска опрема и стипендије
Посета државног секретара Ненада Боровчанина БК”Мачва”Шабац

Спортска опрема и стипендије

Држава Србија, ресорно Министарство и Мачвански управни округ препознали су значај који овај клуб има у развоју боксерског спорта на овим просторима и донирањем опреме покренули су активност да се клубу помогне. Стипендије ће омогућити да се поред спортских успеха, ови млади људи образују. Клуб је одувек био расадник младих талената, где се води брига не само о резултатима већ и о васпитању младих генерација.
У склопу обиласка Мачванског управног округа, државни секретар Министарства омладине и спорта и председник Боксерског савеза Србије, Ненад Боровчанин посетио је Боксерски клуб “Мачва” Шабац. У просторијама клуба уручена је спортска опрема и реквизити , а двојици афирмисаних спортиста племените вештине, како називају бокс, додељене су стипендије Боксерског савеза Србије за наставак школовања.
Спортску опрему су обезбедили Боксерски савез Србије и Мачвански управни округ, како би се помогло овом угледном колективу у превазилажењу тешкоћа са којима се сусреће.
Боксерски клуб “Мачва” је један од најстаријих боксерских клубова у Републици Србији, са традицијом дугом 78 година постојања и рада. Клуб се налази у незавидној финансијској ситуацији, без неопходних услова за тренирање и такмичење. Држава Србија, ресорно Министарство и Мачвански управни округ препознали су значај који овај клуб има у развоју боксерског спорта на овим просторима и донирањем опреме покренули су активност да се клубу помогне. Стипендије ће омогућити да се поред спортских успеха, ови млади људи образују. Клуб је одувек био расадник младих талената,где се води брига не само о резултатима већ и о васпитању младих генерација.
По речима Ненада Боровчанина ово је један од најстаријих боксерских клубова и у бившој Југославији, са традицијом дугом 78 година .
-Сала у којој тренирају спортисти је у веома лошем стању и клуб свакакао заслужује много боље услове за тренирање. Министарство омладине и спорта и Боксерски савез Србије, заједно са Мачванским управним округом ће предузети све мере како би се клубу помогло да се врати на стару славу. Сала ће током лета бити реновирана и спремна за нове успехе.
Школа бокса, која ће ускоро отпочети са радом, биће потпуно бесплатна за сву децу до 18 година. Очекују се нови шампиони у овом спорту, јер су Шабачки боксери били познати и признати не само у Србији, у бившој Југославији, али и ван граница наше земље. Очекује да БК”Мачва”од јесени буде и нови суперлигаш- нагласио је Боровчанин у свом обраћању .
Пред руководством клуба је велики посао, јер се прво морају реконструисати свлачионице и канцеларије клуба, а потом опремити за рад.
Бранислав Јовичић, спортски директор клуба, ће се максимално ангажовати у сређивању сале, а по његовим речима ту су и бројни донатори, љубитељи племените вештине из овог краја, који су обећали помоћ.
Једна о првих активности биће промоција бокса у школама, како би се најмлађима приближиле лепоте овог спорта.Боксери Аличић и Аметовић донели су клубу бројна признања и медаље са великих такмичења, што је потврда да бокс има перспективу.
-Боксерски клуб “Мачва” један од три велика клуба у овом граду,поред Рукометног клуба “Металопласика” и Фудбалског клуба”Мачва”,налази се тренутно у незавидној ситуацији. Ово је прави тренутак да се клубу помогне,што су препознали Министарство омладине и спорта и Боксерски савез Србије. Донација у опреми и реквизитима је само почетак активности у помоћи клубу. На нивоу Мачванског управног округа држава Србија улаже значајна финансијска средства у спортску инфраструктуру великим пројектима који су у плану за наредну годину,као што је изградња фудбалског стадиона у Лозници,спортске хале у Шапцу, али и реконструкције других спортских објеката - нагласио је начелник Владан Красавац.
У наредном периоду Боксерски савез Србије ће помоћи промоцији боксерског спорта улагањима у опремање клуба, организовањем ревијалних мечева и турнира и стипендирањем најталентованијих такмичара. Наредне године се у Србији организује Светски шампионат у боксу, чиме ће се овај спорт још више популаризовати посебно међу младима.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa