Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
ГЛАС ЗА ЈОШ БРЖИ РАЗВОЈ ОПШТИНЕ
РАЗГОВОР СА ДУШАНОМ ИЛИНЧИЋЕМ, САДАШЊИМ ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА И КАНДИДАТОМ
НА ЛИСТИ КОАЛИЦИЈЕ СНС И ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА “АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-ЗА НАШУ ДЕЦУ”

ГЛАС ЗА ЈОШ БРЖИ РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

Проценат освојених гласова је за једну странку веома важан и он говори о стабилности саме општине, о могућностима да та општина напредује, да се развија, да буде ефикасна. Сваки неизвеснији изборни резултат успорава или доводи у питање развој једне локалне самоуправе. Циљ малих општина је да имају добар изборни резултат како би на прави начин могли да развијају своју средину уз пуну подршку државе
У протеклом периоду општина Коцељева уложила је значајна средства у инфраструктурни развој. Познаваоци прилика и историје овог краја кажу да је ово “златно доба” Коцељеве.
–Па, то се може видети на самом терену. Урађено је заиста много у целој општини. У свакој месној заједници постоје дела која су видљива, која остају за будуће генерације. Улагали смо у све области почев од водосистема, електро мреже, путне мреже, у школство, здравство, телекомуникационе системе. Радили смо на побољшању укупног животног стандарда. Уложили смо огромна средства у развој наше општине а све смо то постигли захваљујући добром изборном резултату. Опет, тај изборни резултат није дошао сам по себи, већ је продукт једног коректног, преданог и одговорног рада на локалном нивоу и отвореног односа општине према свим грађанима. Немогуће је истаћи све оно што је урађено али бих подсетио на реконстукцију пута од Коцељеве према Свилеуви и Баталагама што је траса од 12 километара новог асфалта. Потпуно је ревитализована деоница од Коцељеве према Каменици а очекујемо наставак асфалтирања тог правца према Доњем Црниљеву. У овим селима завршавају се фискултурне сале. Адаптирана је већина школских објеката у готово свим месним заједницама у којима их има. Асфалтирани школски терени. Огроман новац је уложен у водоснабдевање. Тренутно се ради резервоар од хиљаду кубика који ће у летњим месецима надоместити евентуални мањак воде. Ископан је један а копа се још један бунар и долазимо до нових количина воде. Ушли смо у друштво градова и општина које ће се снабдевати са водосистема Стубо-Ровни, што првобитно није било предвиђено. То је стратешки важно за општину Коцељева и њене грађане. Обезбедићемо једну стабилност на дужи временски период и тиме створити предуслове за додатно напредовање и развој привреде.
Уколико све буде текло по плану и добијемо поново поверење грађана, уследиће реконструкција школе у Баталагама. Пројекат је већ завршен и чекамо одобрење средстава. За време последњег мандата успели смо да обезбедимо и регистарске ознаке за нашу општину што, на неки начин, даје озбиљност једној средини.
Најважнији сегмент развоја једне локалне самоуправе јесте привреда и животни стандард грађана. Какви су планови у овој области за наредни период?
-Нама су све већи захтеви и грађана и привреде за новим количинама воде, за квалитетнијом струјом...Постојећа привреда се шири, реинвестира у своју производњу и на тај начин повећава се и број радних места. Можемо рећи да смо од 2016-е године добили много нових радних места у постојећим али и у новим погонима. Очекујемо да ћемо и у наредном периоду имати нове инвестиције, судећи према најавама заинтересованих инвеститора. Циљ нам је да у сваком крају наше општине имамо привредни живот. То значи да смо спремни да разговарамо са инвеститорима, сарађујемо и обезбедимо све оно што једна локална самоуправа може да учини како би инвестиције долазиле не само у седиште општине већ и у њене руралне делове. Један од таквих примера ће у наредном периоду бити реализован у Свилеуви. Увек смо пружали пуну подршку инвеститорима и, свака инвестиција која је дошла у Коцељеву, била је успешна. Свака је реализована и функционише. Добар, квалитетан и домаћински рад и однос локалне самоуправе према инвестицијама омогућава привреднику једну врсту сигурности. Важно је да општина буде сервис и привреди и грађанима у правом смислу те речи. Уколико нас на предстојећим изборима подржи велики број грађана очекује нас пуно добрих, позитивних ствари. Моћи ћемо да наставимо интензиван развој ове општине, да подижемо стандард и да стварамо средину у којој ће људи имати сигурну егзистенцију и квалитетан живот.
Шта ће бити приоритети руководства у наредном периоду уколико листа СНС освоји већину на изборима у недељу?
-Неопходно је урадити много тога, почев од проширења вртића. Капацитети су недовољни да приме сву децу чији су родитељи заинтересовани за услуге обданишта. Привреда функионише и чим је то тако родитељи имају посао и нису у могућности да се брину о деци читав дан, већ је потребно да могу да рачунају на место у вртићу док су они на послу, на својим радним местима. Тренутно нам је пребукираност вртића невероватна и ми смо већ кренули у почетне фазе реализације. Пројекат за реконструкцију, изградњи и доградњу новог вртића на постојећој локацији је завршен. То су капиталне инвестиције, нешто што остаје за будуће генерације. Ово је још један од пројеката где се огледа велика помоћ државе јер општина то не би могла да уради сопственим средствима. То је још једна инвестиција кроз коју се јасно види колико је важан изборни резултат и колико може да утиче на развој једне средине. Радиће се и даље на побољшању електромреже и сигурности овог система. На 80 одсто наше територије смо већ реконструисали нисконапонску мрежу а коначни посао ћемо завршити у наредном периоду. Планирамо и улагања у реконструкцију паркова, решавање водотока Тамнаве у нерегулисаном делу. До сада су огромна средства уложена у уређење ове реке али и мањих водотокова. Такође, очекује нас и реконструкција, санација и изградња нове зелене пијаце на месту садашње. Време је да Коцељева добије једну модерну и условну пијацу која одговара потребама савременог друштва. Радиће се и даље на реконструкцији уличног система, изградњи кишне и фекалне канализације тамо где је нема.
Често помињете изборни резултат, који је за СНС био један од најбољих у Србији, као пресудан за реализацију бројних пројеката у Коцељеви. Колико је он заиста утицао на развој општине у протекле четири године?
-Утицао је доста. То је, на неки начин, било пресудно. Ми се трудимо да пронађемо начине да све оно што фали, што недостаје како би живот био бољи и лепши, урадимо, изградимо, реконструишемо. О томе сведоче бројна дела која су већ реализована. Али, сами грађани су допринели томе да ми можемо да се нађемо у позицији да обезбедимо новац, добијемо помоћ државе, јер су нам својим гласом на изборима омогућили добар изборни резултат и одличну позицију да можемо да се боримо за развој ове средине. Надамо се да смо оправдали њихово поверење и да ћемо такав изборни резултат успети да поновимо. Проценат освојених гласова је за једну странку веома важан и он говори о стабилности саме општине, о могућностима да та општина напредује, да се развија, да буде ефикасна. Сваки неизвеснији изборни резултат успорава или доводи у питање развој једне локалне самоуправе. Циљ малих општина је да имају добар изборни резултат како би на прави начин могли да развијају своју средину уз пуну подршку државе. У протекле четири године то смо и доказали јер нисмо имали никакву кочницу у нашем развоју. Да бисмо наставили истим интензитетом и успели да реализујемо све оно што смо планирали, важан је добар изборни резултат који би обезбедио сигурност и стабилност у наредне четири године. Верујем да наши грађани добро знају да је ово био један од најбољих периода у историји наше општине и да ће у великом броју изаћи на гласање и својим гласом дати подршку још јачем и бржем развоју и напретку Коцељеве.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa