Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
НА КРАЈУ НА БРДО
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

НА КРАЈУ НА БРДО

Последњи меч у неуспешној сезони. Уз Рад Шапчани најслабија екипа. Останак у елити производ околности и истовремено шанса каква се не сме прокоцкати. Следи прелазни рок
Осим физичког успона, МАЧВА нема баш много успона форме током ове сезоне. Није реално очекивати неко значајније остварење против, не најквалитетнијег, али свакако најорганизованијег клуба у Србији, посебно када се узме у обзир да „црно-бели“ имају такмичарски мотив борбе за пету позицију са екипом нишког „Радничког“. Младе играче ЧУКАРИЧКОГ предводи Веселиновић, издвајају се одлични стрелци Тедић и Доцић, Петровић је прва алтернатива на голу, Шапић и Ковач су практично на свакој утакмици били на списку стартне поставе, а велику минутажу има и наш суграђанин Вељко Бирманчевић. Принцип „брђана“ је улагање у младе играче и стална борба за пласман у европска такмичења. У Купу су изгубили ту прилику, нада је последње коло Супер лиге. Интересантно да се Шапчани могу похвалити да у два меча нису примили гол од Чукаричког, остваривши победу и реми.
МАЧВА није играла добро ове сезоне и реално је да заврши на последњем месту, док је бодовно, заједно са Радом, била доминантно најслабији тим. Лоше је започело, претходно лето су клуб напустили неки важни играчи, апсолутно неадекватне замене су ангажоване у навали, није било ни игре, ни резултата. Касније је уследило неколико бољих репрезентовања клупских боја, али није увек то испраћено и на семафору. Упркос свему, Мачва остаје у највишем рангу и сада је на испиту руководство. Јасно је да ће о много чему одлучивати прелазни рок, наравно, условљен је буџетом, али уколико не будемо гледали неку нову Мачву, другачију, наредне јесени, мале су шансе да наредног пролећа говоримо о новом опстанку. Стицај околности је сачувао место, небитно да ли гледате или не у зубе поклону, добијена је прилика коју клуб имена и традиције овдашњег клуба не сме пропустити.
-Нажалост, често долазе до изражаја слабости у нашој игри које морамо да решимо. Нисмо конкурентни екипама из горењг дела табеле, то је чињеница и морамо видети шта и како даље. Не личимо на Мачву која је била на нивоу стабилног суперлигаша и да би то вратили морамо имати добар прелазни рок. Захтевам агресивну и брзу игру и никада не замерам када тако наступимо, чак и када претрпимо пораз, али сам љут када смо бледи и неубедљиви – рекао је Драган Аничић, тренер „Мачве“.

МАЧВА – СПАРТАК (С) 1:4 (0:2)
Стадион Мачве. Гледалаца: 500. Главни судија: Драган Чоловић (Рашка); помоћници: Петровић (Ужице) и Пашалић (Рашка). СТРЕЛЦИ: Зукановић у 74. за Мачву; Николић у 10, Видаковић у 45, Бијелић у 88. и Дунђерски у 90. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Дукић и Адамовић (Мачва); Шормаз, Видаковић и Јочић (Спартак).
МАЧВА: Гордић, Пејовић, Ивић, Јовановић (Ристивојевић), Дукић, М. Мијаиловић, Божић (О. Мијаиловић), Милинковић (Адамовић), Марковић (Кнежевић), Михајловић, Гигић (Зукановић).
СПАРТАК: Дујмовић, Дунђерски, Текијашки, Иванчевић, Видовић, Јочић, Марчић, Шормаз (Урошевић), Видаковић (Вујановић), Јовановић (Бијеловић), Николић (Ђурасовић).


Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa