Инфо

25. јун 2020.25. јун 2020.
Коцељева

Напредњаци поново убедљиви

У наредном сазиву локалног парламента, од 31 одборничког места, 28 ће заузети коалицију Српске напредне странке и Покрета социјалиста “Александар Вучић-За нашу децу”, док ће Социјалистичка партија Србије ИВИЦА ДАЧИЋ- “Социјалистичка партија Србије (СПС)” имати три представника. Од 8.168 бирача изашлих на биралишта, судећи према прелиминарним резултатима, листу напредњака коју предводи Верољуб Матић, својим гласом подржало је 6.866 грађана, односно преко 84 одсто гласача, што им је донело око 90 одсто одборничких мандата.
За листу социјалиста на локаном нивоу гласало је 934-оро житеља општине што чини 11,44 одсто освојених гласова.
Право гласа у општини Коцељева имало је готово 11 хиљада становника, што је за око 600 мање у односу на претходне изборе, одржане 2016. године. –На биралишта је у недељу изашло 8.163 бирача. Гласало се на 34 бирачка места. Важећих листића било је 7,8 хиљада, а неважећих 356. Комисија није утврдила неправилности које би утицале на правилност избора и законитост изборних радњи- потврдио је председник општинске изборне комисије Радивој Бојић.
За председника општине Коцељева Душана Илинчића са листе СНС овакав резултат је био очекиван јер је, како каже, последица свакодневног, континуираног рада, добре комуникације са грађанима и заједничког рада на решавању свих проблема и изазова.
–Такође, ово је и показатељ да у наредном периоду морамо радити више, боље и још одговорније и одлучније. Руководство, које на локалу функционише дужи низ година, добило је подршку грађана јер су препознати као добра екипа људи која је чинила све што је било у њеној моћи како би обезбедила све оно што је неопходно и решила све проблеме, не само у Коцељеви, већ у свакој месној заједници на територији општине која функционише као сервис грађана доступан 24 сата дневно и то 365 дана у години- изјавио је Илинчић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa