Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
Светлост знања
Лучоноше успеха

Светлост знања

„Сви ваши снови могу постати стварност – уколико имате храбрости да их следите“.
Волт Дизни
-Пандемија Корона вируса (Covid 19) која је захватила свет, покушала је зауставити све друго осим људске мисли и како сачувати здравље. Живот ипак има обавезу да тече својим смером, без обзира на преусмеравање. Били смо суочени са физичким одсуством са наставе и са захтевима да ученике научимо, притом наилазећи на различите препреке. У ситуацији када смо сви изашли из уобичајене зоне конфора, налазили смо начин да позитивном енергијом бојимо свет речима упакованим у стихове, дајемо живот бојама на платну, на тај начин постајући богатији за осмех неког коме смо и даљином пришли – каже за „Глас Подриња“ учитељица ОШ ”Мајур” Јасмина Јанић и додаје да је неумитан проток времена утицао на све.

-Као предавач и разредни старешина, осећам као да ми време цури кроз прсте, јер се некако овај 3. разред пребрзо приближио крају, а толико прича није испричано... Они су грађа од којих се праве снови, а снове смо претварали у успехе које смо остваривали. Ситуација у којој се нашао цео свет, па и ми, није нас спречила да учествујемо на међународним и републичким такмичењима и освајамо награде за своју школу, стичемо самопуздање за успехе што долазе.

Сва постигнућа имају додатну вредност, јер су остварена уз помоћ највеће силе универзума, љубави.
-Сматрам да ми је задатак да сваким даном померам границе и могућности како своје тако и својих ученика, оснажујући их да остану креативни, посебни, радознали и не одустају од мисије коју сам одабрала, а то је да образујем и да поплочавам пут новим младим интелектуалцима, да будем поносни лучоноша мисије и визије да образовање није стало. Мишљења сам да човек стрпљењем изграђује себе, а радом остварује. Присутно је задовољство и сазнање да остављате иза себе неизбрисив траг своје постојаности, улепшавајући овај свет. Узор ми је „Мали принц“, а он сигурно није погрешио када је волео своју ружу... Дакле, бројте своје успехе, а не проблеме и бриге. Немојте никада оклевати пробати нешто ново. И увек имајте на уму: Једноставни људи су саградили Ниону барку, а стручњаци Титаник!

Награде за најбоље



Ученици који су освојили места на републичко калиграфском такмичењу “Дани Николе Тесле” у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Удружења војвођанских учитеља: 1.место Емилија Тофиловић, ученица ОШ “Мајур”, 2. место Софија Ранковић, ученица ОШ “Мајур”.
Уследило је републичко такмичење у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, Катихетски одбор Епархије бачке, Удружење војвођанских учитеља „Светосавље и наше доба“ на ком су ученици такође остварили запажене резултате: 1. награда Софија Ранковић, 2. награда, Јована Сузић, похваљена је ученица Емилија Тофиловић, док су изложени радови ученика: Емилије Јеремић и Хелене Исаиловић.

На Међународном фестивалу дечјег стваралаштва „У скровишту снова“, ученици ОШ „Мајур“ остварују сјајне резултате у три категорије: Јован Татишић осваја 2. место у категорији Стиховање, Софија Ранковић 1. место у категорији Сликарење. Одељење III/2 осваја 2. награду Гранд при (групно) од старне Удружења „Тијана Јурић“ за најлепше поруке упућене свету. Тодор Туфегџић, похваљен је за дечје стваралаштво из области прозе, на тему „Шта деца сањају“, на 23. Српском књижевном конкурсу „Гордана Брајовић“ Учешће на Међународном фестивалу дечјег стваралаштва „Деца међу нарцисима“доноси нову награду коју остварује Хелена Исаиловић 2. местом, у категорији поезије.
Награђене песме објављене су у зборнику фестивала, док су калиграфски радови изложени виртуелно и у галерији Покрајинског завода за заштиту природе Војводине. За менторски рад са ученицима више пута је награђена разредни старешина одељења Јасмина Јанић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa