Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
Побеђује жеља, а не новац
ОД ПОЧЕТКА СЕЗОНЕ ЗА КК „ТАУР“ ДЕСЕТ МЕДАЉА

Побеђује жеља, а не новац

Са Отвореног првенства Београда три златне медаље, од почетка сезоне до данас 10 најсјајнијих одличја. Препознатљиви у Србији јер се такмиче срцем. Доказ да су жеља за успехом и истрајан и квалитетан рад у спорту надмоћнији од материјалних средстава клуба
Међу љубитељима коњичког спорта у Србији од првог наступа су познати као екипа која се такмичи срцем. Побеђивали су и побеђују клубове под својим окриљем имају набоље јахаче и најскупља грла. Заједно тренирају, боре се и расту, а колико им на том путу добро иде доказ је и податак што у својим редовима имају актуелног вицешампиона државе у прескакању препона Саву Марковића, али и што су од почетка сезоне освојили чак десет медаља. Тврде да би их било и више, само да их другог дана Ride and Shine турнира јака киша није омела у изласку на терен.
На отвореном првенству Београда, одржаном протекле суботе, такмичарке КК „Таур“ Јована Арсеновић, Мина Богдановић и Анђелија Ћасић су обрадовале свој клуб са три златне медаље. У јачој конкуренцији наступио је Сава Марковић, а у главној утакмици Огњен Јанковић. Њих двојица су остали без опипљивих одличја, али им је публика овацијама одала признање.
-Сава је наступао са својим новим грлом Терор. Терор је до прошле године трчао галопске трке, али упркос томе, под Савиним вођством, успео је да заврши паркур са само једним рушењем, односно четири казнена поена. Будућност овог двојца у препонском јахању је више него обећавајућа- кажу у КК „Таур“.
Са друге стране, Огњен Јанковић и његова Шарлиз су за противнике имали најбоље јахаче и најскупља грла у држави, а медаља им је измакла за само два стота дела секунде.
-Огњен и Шарлиз су се такмичили против знатно искуснијих јахача и грла од чијих се вредности врти у глави. Упркос таквој конкуренцији, паркур су савладали без грешке, а без медаље су остали само за два стота дела секунде. Показали су да када се такмичи срцем, ништа није немогуће. Ту вредност је препознала и публика и наградила их овацијама, што је једно од најлепших признања које један јахач, који је на почетку своје каријере може да добије- објашњавају у КК „Таур“.
Након Отвореног првенства Београда, чланови екипе КК „Таур“ су се у недељу, у оквиру Другог тркачког дана на шабачком Хиподрому дружили са другим љубитељима коњичког спорта. Сада им следи пар дана одмора, па интензивни тренинзи за предстојеће турнире.
-Имамо сјајну децу. Талентовану и предану. Децу која пре свега воле дружење са животињама и имају здраво развијен такмичарски дух. Сви наведени квалитети су се у утакмицама које су иза нас показали за победу значајнијим од цене коња и искуства осталих такмичара. Доказали смо да је за успех у спорту пресуднија жеља од новца- поручују у КК „Таур“.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa