Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
Љубав се  дељењем  умножава
ВОЛОНТЕРКЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТИЊА: ЛОЛА, ЛЕНА И ИРИНА

Љубав се дељењем умножава

Три дванаестогодишње девојчице, три волонтерке Канцеларије за заштиту животиња градаШапца: Лола, Лена и Ирина, доказ да се љубав дељењем умножава, а да се кроз дружење са животињама развијају емпатични млади нараштаји
Два и по месеца је прошло од када су шабачким волонтерима и искреним љубитељима животиња отворена врата градског Прихватилишта. За то време удомљено је преко 30 одраслих њушкица и велики број шапица које су стицајем околности, одмах након штењења завршиле на градским улицама.Оповргнуто је и опште утврђено правило да црно крзно значи никакве шансе за удомљење.
На простору где се налази нови део Прихватилишта саграђене су играонице/шетаонице за псе, док су сви питомци од изгладнелих, неповерљивих према људском роду јединки, постали дициплиноване мазе, у сваком тренутку спремне за игру и шетњу. Ових топлих дана неки од четвороножних „азиланата“ су се први пут у животу сусрели са чешљем и маказама, а организовано је и групно купање. У свим активностима, волонтери су имали подршку Града.
Међутим, оно што посебно даје наду, је да у групи од преко 100 волонтера велики број деце. Основношколаца, довољно страрих да знају да се брину о животињама и довољно младих да још увек обликују свој свет идеја и вредности.
Најактивније представнице ових младих нараштаја су Лола, Лена и Ирина. Све три имају по 12 година и урођену љубав према свим живим бићима. За ту љубав су, како наводе, превасходно заслужни родитељи, једноставно су одгајане у духу да воле животиње, док је време које проводе у Канцеларији ствар њихове личне одлуке.
Три девојчице, вредно сваког дана долазе на врата Канцеларије тачно у 17 часова. Чекају куце за шетања и игру, а онда до краја радног времена своје крзнене другаре упознају са суграђанима, истовремено промовишући рад Прихватилишта, али и значај волонтеризма за добробит заједнице.
Може се рећи и да су по питању удомљавања таличне. Свака куца која им је била миљеница, брзо је пронашла свој трајни дом.
Ништа им није тешко, имају саосећање према свима и дословно оправдавају идеју водиљу пројекта „Буди пријатељ пријатељу“.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa