Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
ХУМАНОСТ ЈЕ НА ПРВОМ МЕСТУ
ОДРЖАНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА
КРВИ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈЕ

ХУМАНОСТ ЈЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

У календар акција добровољног давања крви већ годинама је уписана и она коју организује Електродистрибуција Шабац. Хумани радници се овим поводом окупљају три пута годишње а једна од акција, поред Шапца и Богатића, одржава се у пословници у Коцељеви.
Међу даваоцима био је Драган Степановић из Шапца који је редован на овим окупљањима и крв даје четири пута годишње.
–Пошто крв дајем четири пута годишње, а у Електродистрибуцији акције правимо три пута, ја се не уклапам у распоред тако да дајем и у Културном центру- каже Степановић који је крв до сада дао 75 пута.
Први пут је то учинио у току служења војног рока, како би добио два слободна дана.
–То јесте био мотив мог првог учешћа на акцији. Касније је требало да дам крв за једног свог рођака и након тога сам схватио да је то, у ствари, једно добро дело, добар гест и ступивши на функцију потпредседника синдиката у Електродистрибуцији Шабац почели смо да организујемо акције и да радимо то доста добро- сматра Степановић и додаје да радници на овај начин показују своју хуманост 20-ак година.
На три годишње акције у просеку се прикупи око 200 боца најдрагоценије течности.
–У нашим пословницама у Богатићу и Коцељеви можда буде мало мањи одзив него у Шапцу, пошто неки људи раде па не могу да дођу, али у принципу је све ово успешно. Раније смо имали много више давалаца јер смо имали одређени ритуал након тих акција, а то је да наставимо дружење и ту је долазило доста људи са стране који дају крв али се на том дружењу и понапијају, праве циркус, што сигурно није ни мотив ни сврха овога што примарно радимо. Тако да је са том праксом прекинуто а хуманост је на првом месту- изјавио је овај давалац крви.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa