Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
ЈОШ 30 ДАНА
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

ЈОШ 30 ДАНА

Мање од месец дана до почетка нове сезоне. Неопходно деловати брзо за њен спас и нову наду. Прелазни рок од средине јула
Окончана је сезона 2029/20. недавно, још се прича о финалу Купа као последњем мечу у њој, а већ се у недељама броји време до почетка нове сезоне, другачије, по много чему специфичне. Супер лига са чак 20 клубова почиње 1. августа, предвиђено је 38 кола, двокружни бод систем. Наслов подразумева да текст читате у дан изласка нашег најновијег броја, а иначе је он још мањи за сваки наредни дан.
Осим још краћег одмора, дуже сезоне, више ривала, клубове очекује и другачија ситуација по питању прелазног рока. Први дан у коме могу бити ангажовани нови играчи је 14. јул, а последњи 5. октобар. У таквим околностима тешко је реализовати идеју да новајлије пређу комплетни тренажни процес са новом екипом и по свему судећи, мора се деловати тако да у прелазном року само формално буде потврђено ангажовање аквизиције.
Пред шабачком Мачвом је изузетно тежак посао. Околности су спасиле тим, задржале међу суперлигашима, а сада је неопходно учинити нешто велико током лета како би у сезони где ће имати 19 ривала, „црвено-црна“ екипа била боља бар од шест. У налету емоција, навијачи ће рећи, после сезоне од две победе у 30 кола и само 13 освојених бодова, да је потребно 11 нових играча, али реално је да четири до шест представља минимум за истински преокрет, посебно у офанзиви, али сваки мора бити прави погодак, наравно и прихватљив за клупски буџет. Посао је велики и не дозвољава предах, а вероватно да нема навијача, симпатизера Мачве који неће бити сасвим задовољан опстанком у елити на пролеће 2021. године.

Коначно комплетиране лиге
До уторка су све биле шпекулације, мање или више проверене, али ипак претпоставке, које су на састанку у Фудбалском савезу Србије добиле дефинитивну потврду и коначно знамо саставе Супер и Прве лиге Србије.
Место у Супер лиги упражњено одустајањем београдског „Графичара“ попуниће, према најавама, НОВИ ПАЗАР. Више борбе, али и „простора“ пружила је Прва лига, проширена са 16 на 18 клубова, где се, уз два додатна места, указала прилика да се попуне позиције Новог Пазара, Смедерева и београдског „Синђелића“, новог суперлигаша, односно екипа које су елиминисане/ иступиле из Прве лиге. Потврђено је да ће нови прволигаши бити: ЛОЗНИЦА, РАДНИЧКИ (Сремска Митровица), а у њиховом „друштву“ су још ДУБОЧИЦА (Лесковац)и СЛОГА (Краљево).

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa