Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
Још ишчекивања
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Још ишчекивања

Договор није постигнут између Асоцијације и Савеза. Наступа 16 клубова, а на АРКУС-у да донесе одлуку о моделу. СЕХА представници чекају одлуку да ли су од почетка у лиги или се прикључују
Очекивало се да састанак претходног четвртка понуди коначни, заједничи изглед Супер А рукометне лиге, но Асоцијација рукометних клубова Србије (АРКУС) и Рукометни савез Србије нису нашли решење и како коначну реч даје Савез, свакако ће у наредној сезони бити 16 екипа у највишем рангу за мушкарце, док ће Асоцијација донети одлуку о томе на који начин ће бити организовано такмичење.
Седници је присуствовало девет клубова, пет је уздржано, два су подржала став о проширењу лиге, два су била против. Шабачка „Металопластика“ једна је од оних који су остали при ставу да 16 екипа није одлука у интересу квалитета домаћег рукомета, а уз њу против је био и суботички „Спартак“.
Алтернативе су све могуће, од 14 екипа које играју по двокружном бод систему, а касније се у доигравању придружују Металопластика и Војводина, као репрезенти у СЕХА лиги, могућа је и подела у две групе по осам клубова, као и све друго. Све ће бити јасно у наредним данима.
Подсећамо, ниједан тим није елиминисан од оних који су наступали у претходној сезони, на врху табела две групе Супер Б лиге, у тренутку прекида били су Југовић (Каћ) и Раднички (Крагујевац), али позиције у елити обезбеђују се кроз бараж мечеве заинтересованих екипа. Други клуб са овог подручја, екипа „Мачве“ из Богатића прву позицију у Супер Б лиги изгубила је у последњем одиграном колу, али у руководству „лисица“ су одмах по званичном прекиду сезоне за наш лист рекли да нису заинтересовани за бараж, те да већ праве планове за наредну сезону у Супер Б лиги и нови напад на елиту.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa