Инфо

2. јул 2020.2. јул 2020.
КВАЛИТЕТНИЈИ НЕГО ЛАНИ
ДАРКО СЕВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ФК „МАЧВА 1929“

КВАЛИТЕТНИЈИ НЕГО ЛАНИ

Почеле припреме у ишчекивању коначне одлуке о положају клуба. Претходна сезона стреснаНови тренер млад и амбициозан. Близу договор са двојицом играча и у плану јачање базе бонус играча
Од понедељка фудбалери МАЧВЕ из Богатића су започели припреме за нову сезону, још увек не знајући да ли као српсколигашки тим или повратник у Зону са највишим амбицијама. Стресну и турбулентну сезону која је завршена, наставио је изненадни одлазак шефа стручног штаба, али упркос свему у руководству су уверени да добри дани следе за Богатинце.
-Промена на месту тренера је изнуђена, али смо презадовољни што смо у кратком року ангажовали младог и амбициозног тренера који се већ доказао у том послу и велике амбиције које он има поклапају се са нашим. Милош Обрадовић има наше пуно поверење и не сумњамо да ћемо сви заједно гледати још квалитетнију и бољу Мачву у наредној сезони. Ми смо пре само месец и по дана све договорили по питању наставка сарадње са Махалбашићем, испунили све његове захтеве и онда је на изненађење свих одлучио да напусти наш клуб и оде у други, но то је већ прошлост, амбиције не мењамо, имамо новог тренера и на то смо сконцентрисани – рекао је председник клуба Дарко Севић.
Богатић је пре непуних годину дана славио повратак међу српсколигаше после готово две деценије, а онда је уследила сезона испуњена успонима и падовима.
-Мислим да смо организационо били апсолутно спремни за трећи ранг, али смо у играчком кадру најпре можда погрешно проценили снагу Српске лиге у односу на Зону, а уследиле су и повреде неких изузетно важних играча. Читаву јесен су нас пратиле, како недостатак среће, тако и наше „дечје болести“ и незадовољни учињеним одлучили смо се да током зиме направимо бројне промене.
Учињено у полусезони, остаје практично невалоризовано на терену.
-Ангажовали смо много квалитетних играча, новог тренера и већ током припрема је био видљив напредак у сваком смислу. Одлично је и почело, победом над Лозницом, кандидатом за виши ранг и још жалимо за утакмицом прротив ваљевске Будућности, последњом пред прекид. Надиграли ривала у сваком погледу и 0:0 је последица само наших неискоришћених прилика. Уз два додатна бода били би дванаести и не би било уопште драме по питању опстанка.
Почеле су и припреме у условима када није дефинитивно познато да ли ће клуб играти трећи или четврти ранг.
-Радимо као да смо српсколигаши, мислим да припадамо Српској лиги, али одлука није на нама. Због различитих промена преостало је више слободних места у СЛ „Запад“, чекамо одлуку и радимо. Надамо се да стварамо тим који ће у Српској лиги опстати, бити стабилан, а у случају неповољног исхода сигурно да је амбиција брз повратак у овај ранг.
Промена ће бити у играчком кадру и током лета?
-Још није почео прелазни рок и биће дужи него претходних година, чак до октобра и то отежава ситуацију. Играчи чекају бољу понуду, дуже вагају, а сваки долазак захтева период за уклапање. Близу смо договора са двојицом фудбалера, правимо планове и за појачање конкуренције у бонус категорији. Запазили смо неколико добрих играча на излазном годишту у шабачкој Мачви, разговараћемо и са имењаком из Шапца по том питању. Када почне прелазни рок можемо бити конкретнији.

Последња вест
У тренутку разговора са Дарком Севићем није био познат коначни положај Богатинаца, али пред закључење броја добили смо информацију којој су се у Мачви надали. Како је ФСС одлучио да упражњено место у Првој лиги попуни Слога Краљево, регионални савез је одлучио да одложи смањење западне групе Српске лиге, да остане лига са 18 екипа, те је клуб из Богатића остао у прошлосезонском рангу, као и Млади Радник, односно Шумадија (А).
Српсколигаши нису више РСК, Мокра Гора и Пролетер Михаиловац, али јесу поново Бане Рашка и Будућност Ариље.


Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa