Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
Лакше до посла
Основна информатичка обука у ЦСУ

Лакше до посла

Основна информатичка обука за незапослене. Стицање нових знања, вештина. Конкурентност на тржишту рада. Лакше до радног ангажовања
Центар за Стручно усавршавање Шабац наставља са организацијом програма за незапослена лица. У оквиру Локалног акционог плана за запошљавање, уз подршку Града тренутно се реализује основна информатичка обука за заинтересоване који желе да стекну нова знања, вештине и области ИТ и постану конкурентни на тржишту рада.
-Позитивно искуство претходне обуке где су два полазника пронашла посао била је додатни мотив да организујемо нов циклус. Надамо се да ћемо и сада повећати компетенције ученика програма како би лакше пронашли посао - рекао је директор ЦСУ Бранко Филиповић и осврнуо се на успешно завршене и текуће програме.
-Тренутно смо у завршеној фази обуке за ЗД штампач, и значајан број суграђана је заинтересован за овакав вид усавршавања. У току је оспособљавање полазника за рад на ЦНЦ машини и планирано је да траје 180 часова.
Планирано је да поменути акредитовани ЈОПА програм траје 60 часова, и по завршетку учесници ће добити сертификате. Предавачи професори информатике Александар Бркић и Душан Којић истичу да је основни циљ да незапослени лакше пронађу радно ангажовање.
-Данас је тешко замислити свакодневни живот, али и посао без модерних технологија и интернета, те је познавање ове сфере од изузетног значаја. Због тога смо одлучили да кроз четири модула нашим полазницима помогнемо да стекну основна знања из информатике (Windows, MS Word, MC Excel, интернет) - рекао је професор информатике и технике Александар Бркић.
Током реализације програма биће поштоване све обавезне и препоручене мере заштите свих учесника обуке у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Полазници основне информатичке обуке очекују да ће им нова знања помоћи да лакше заснују радни однос са послодавцем.
-Као дипломирани конзерватор културних добара две године сам без посла и надам се да ће ми сертификат и знање стечено донети радно ангажовање - каже Милица Јанчић.
-Више од две деценије сам радила као фармацеутски техничар, али тренутно сам без посла, те се очекујем да ће ми едукација помоћи у проналаску истог - додаје Милица Адамовић.


М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa