Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
Помоћ кад је најтеже
Посета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства,
саобраћаја и инфраструктуре, проф.др Зоране Михјловић
општини Љубовија

Помоћ кад је најтеже

Према најавама из “Путева Србије”саобраћај на овом путном правцу ће бити успостављен за недељу дана девијацијом, а нови мост преко реке Љубовиђе, за кога ће пројекат бити завршен у року од месец дана, изградиће се до краја године .Уместо ранијег моста који је био дужине 23 метра , реку Љубовиђу премостиће нови мост дужине 35 до 40 метара ,чија се вредност процењује на 60 милиона динара
Општину Љубовија задесило је неколико катастрофалних поплава,почев од 2001. године, 2014. године и ова у јуну месецу 2020. године.
Штета је немерљива, али на сву срећу није било људских жртава.
Како је држава Србија увек уз своје грађане, посебно када су угрожени елементарним непогодама, тако је посета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић уприличена у правом тренутку, када је потребно помоћи угроженом народу овог краја. У петак 03. јула заједно са директором “Путева Србије”Зораном Дробњаком, обишла је мост преко реке Љубовиђе код Љубовије, који је услед поплава урушен 22. јуна. Мост се налази на путном правцу Мали Зворник- Љубовија-Бајина Башта.
Према најавама из “Путева Србије“саобраћај на овом путном правцу ће бити успостављен за недељу дана девијацијом, а нови мост преко реке Љубовиђе, за кога ће пројекат бити завршен у року од месец дана, изградиће се до краја године. Уместо ранијег моста који је био дужине 23 метра , реку Љубовиђу премостиће нови мост дужине 35 до 40 метара ,чија се вредност процењује на 60 милиона динара.
Министарка је претходно обишла и обновљени мост Трешњица код Малог Зворника, који је годину дана био био затворен за теретни саобаћај. Мост је оспособљен улагањем 30 милиона динара тако да сада теретна возила више не морају да иду преко Ваљева. Урађена је комплетна санација моста, што омогућава да дневно прође око 300 теретних возила.
Улагање државе Србије у Mачвански управни округ последњих година износи девет милијарди динара, кроз различите пројекте у инфраструктури.
Наглашавајући одличну сарадњу са Владом Републике Србије и ресорним министарством, начелник Владан Красавац је као круну сарадње навео почетак изградње моста преко реке Саве у оквиру Пројекта изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.
-Урушавањем овог моста прекинута је путна комуникација на регионалном путу Мали Зворник-Љубовија-Бајина Башта. За нас је то веома важна деоница, јер је то једина веза Подриња са Западном Србијом, али и Босном и Херцеговином и Црном Гором. Настављамо добру сарадњу са Владом Републике Србије и министарствима,а државне институције чврсто подржавају све округе и локалне самоуправе - рекао је у свом обраћању Владан Красавац, начелник Маачванског управног округа.
Захваљујући се на помоћи, која увек стиже кад је најпотребнија, председник општине Љубовија Милован Ковачевић наводи да природне појаве не можемо предвидети ни спречити, али је ту држава да помогне када се догоде и кад је народу најтеже.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa