Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
МИТАР НА ДАЛЕКОМ ИСТОКУ
СТОНИ ТЕНИС: ПАРАОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

МИТАР НА ДАЛЕКОМ ИСТОКУ

Шабачки стоностенисер и званично обезбедио пласман на ПОИ 2021. Брани бронзу из Бразила. Први шабачки олимпијац
Први шабачки олимпијац који је тај епитет стекао обезбеђивањем места на највећој светској смотри је МИТАР ПАЛИКУЋА. Вероватно да свако ко прати спорт зна да је реч о сјајном стонотенисеру из нашег града који ће представљати Србију крајем августа и почетком септембра на Параолимпијским играма у Токију, царској престоници земље излазећег сунца.
Још пре епидемије и пандемије, пре него што је било ко слутио да би Игре могле бити пролонгиране за наредну годину, Паликућа је био близу сигурног места у Јапану. Високо позиционираног на светској ранг листи само је теорија одвајала од пласмана, а после броjних пауза и тек понеких турнира од недавно је и званично потврђено да испунио норму. Тренутно петопласирани у поретку стонотенисера са инвалидитетом путоваће у Јапан као део већ петочлане стонотениске селекције Србије коју чине: Борислава Перић – Ранковић, Нада Матић, Ана Првуловић, Горан Перлић и Митар Паликућа.
Митар, некадашњи члан шабачке „Мачве“, а данас највећег клуба, новосадског „Спина“, у класи Т-5 браниће бронзану медаљу коју је освојио у Рио де Жанеиру 2016. године. Наравно, све у нади да неће бити нових промена услед нестабилне ситуације са Ковидом у целом свету.
Тренутно је, као и у већини спортова, на снази још пауза, која се већ одужила, услед пандемије и све светске федерације су принуђене на сталне измене календара такмичења.
Шта га очекује до Игара, ко су највећи ривали, какве су амбиције, о значај претходног четворогодишњег периода и плановима за наредне месеце, читајте у разговору са нашим параолимпијцем у наредном издању „Гласа Подриња“.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa