Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Најгоре време за  лоше догађаје у граду
Хроника

Најгоре време за лоше догађаје у граду

Протеклих дана пажњу Шапчана, са разлогом, највише окупира ситуација са коронавирусом и огроман број оболелих у нашем граду. Међутим, истовремено су стизале и друге ружне вести. За викенд су чак три човека изгубила животе у саобраћајним незгодама, док је у понедељак један Шапчанин тешко повређен у тучи.
Пешак, бициклиста и возач мопеда погинули су у Рибарима, Горњој Врањској и Меховинама. Четрдесетчетворогодишњак је убоден ножем у врат током туче са власником једне аутоперионице. Баш тих дана, Општа болница Шабац претворена је у ковид болницу, а сви пацијенти који захтевају болничко лечење шаљу се у Лозницу, Ваљево Београд. Лекари опште праксе оптерећени су стотинам пацијената у ковид амбуланти. Екипе хитне помоћи које возе најтеже пацијенте у болнице у друге градове остаје заузете и по неколико сати.
Никада није добро време за лоше ствари, али ово је најгоре. Зато, пажљивије возите аутомобиле, моторе, бицикла... Боље гледајте када прелазите улицу. Не пијте пре седања за волан или гуверналу. Не тетурајте пијани по улици. Избегавајте инициденте ситуације. Чувајте себе и друге, бар док не прође ова криза.

***

Тројица погинула у саобраћајним незгодама
Црни викенд на шабачким
путевима

Протекли викенд оставио је црн биланс на шабачким путевима. На подручју Мачве, Поцерине и Посавотамнаве, у одвојеним саобраћајним незгодама, живот су изгубила три старија мушкарца.
Н.К. рођен 1932. из села Дворска погинуо је у суботу у Рибарима. Њега је, док се кретао пешке, путничким возилом усмртио Д.М. из Маова.
М.П. 1940. годиште из Меховина смртно је страдао у недељу у свом селу. Човека је, док је возио мопед, ударило теретно возило којим је управљао Д.Т. из Риђака.
Истог дана, у вечерњим часовима, у Горњој Врањској је погинуо бициклиста А.Н. рођен 1953. године из овог села. Усмртио га је камион за чијим је воланом био М.Н. (1978.) из Градојевића.
Такође, за викенд се догодила и једна саобраћајна незгода чији исход, на срећу није био фаталан, али возач је побегао са лица места. Ј.С. рођена 1964. године, из Орашца, повређена је у суботу на путу Шабац-Обреновац, код скретања за Корман, док се пешке кретала коловозом. До закључења овог броја „Гласа Подриња“ још увек се трагало за возачем који је жену ударио возилом, а потом побегао са места несреће.

***

Мушкарац тешко повређен у перионици на Тркалишту. Крађа кренула по злу?
Б.Ш. из Шапца, стар 44 године, тешко је повређен када га је суграђанин И.К. убо ножем у врат. Према незваничним информацијама. Б.Ш. је са још једним лицем дошао у ауто перионицу у улици Проте Смиљанић, највероватније како би извршили крађу. Власник перионице И.К. ј покушао да их спречи у томе, након чега је дошло до физичког сукоба, приликом ког је Б.Ш. тешко повређен.
Такође, према непотврђеним информацијама, Б.Ш. је раније био у затвору, а помиње се и да је он први потегао нож који је И.К. успео да му отме и њиме му нанесе повреду опасну по живот.
Повређеном човеку хитна помоћ је стабилизовала стање и потом га, као животно угроженог, транспортовала до Ургентног пријема Опште болнице, одакле је послат на даље лечење ван Шапца.
И.К. је сачекао долазак полиције на лицу места, а по привођењу је саслушан у Основном јавном тужилаштву. Из Тужилаштва су нам потврдили да је против И.К. поднета кривична пријава због наношења тешких телесних повреда опасних по живот. Кривична пријава за насилничко понашање поднета је и против мушкарца који је дошао са Б.Ш. у перионицу и који је, такође, учествовао у тучи.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa