Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
ОДЛУКА ГИК-А О ПОНАВЉАЊУ ИЗБОРА НА 27 БИРАЧКИХ МЕСТА

Избори по укидању ванредне

Градска изборна комисија у Шапцу донела је одлуку о расписивању поновљених избора на 27 бирачких места, који ће се одржати у року од 7 дана од дана укидања ванредне ситуације на подручју града Шапца, саопштио је председник ГИК Будимир Павловић.
Он је рекао да је ГИК овакву одлуку донео на основу Закона о смањењу ризика од катастрофа и Уредбе о смањењу ризика од заразних болести.
- ГИК донела овакву олуку имајући у виду чињеницу да је епидемиолошка ситуација на подручју града Шапца нестабилна и да се на дневном нивоу погоршава због чега би свако окупљање представљало додатни ризик по живот и здравље људи. Сви смо сведоци да је немогуће организовати изборе када је на снази одлука о забрани окупљања више од пет особа. На тај начин је онемогућен рад бирачких одбора - рекао је Павловић.
Поред тога, због мера које се примењују у ванредној ситуацији, а које се односе на ограничен број особа у затвореном и на отвореном простору, не постоје техничке могућности за спровођење изборних радњи.
- Имајући у виду, како законску и моралну обавезу свих друштвених субјеката да, у условима епидемије, својим поступањем, смање ризик по живот и здравље људи, тако и техничку немогућност за организовањем и спровођењем избора, Комисија је расписала поновне изборе, који ће се одржати у року од 7 дана од дана када, као последица стабилизације епидемиолошке ситуације, буде ступила на снагу одлука о укидању ванредне ситуације – закључио је Павловић.
Према његовим речима, ова одлука је усвојена са 12 гласова за и шест уздржаних и она је коначна.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa