Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Одложена купалишна сезона у Шапцу

Освежење на чекању

Епидемија одложиа званичну сезону освежења у реци Сави. Спремни били за 1. јул, али одлука донета по препоруци Штаба и Завода за јавно здравље. Уколико буде услова, сезоне ће бити
Почетак купалишне сезоне на Старом граду у Шапцу одложен је због актуелне епидемиолошке ситуације.
Иако је простор у потпуности спреман за предостојећу летњу сезону купачи ће морати да сачекају повољније прилике за освежење на омиљеној градској обали.
Међутим, на плажи има купача који су одлучили да лето крај реке проведу на сопствену одговорност. Сезона није отворена ни средином јуна, али ни почетком текућег месеца.
-Због водостаја Саве нисмо сезону отворили 15. јуна, због периода киша у то време. Спремни смо били за 1. јул. За тај термин све надлежне службе су биле припремљене, како Хитна служба Дома здравља „Др Драга Љочић“, тако и спасилачка екипа. Због епидемиолошке ситуације у Граду, миљшења Звода за јавно здравље и Штаба за ванредне ситуације, све је одложено-каже Војислав Стојчић, шеф Сектора градског зеленила ЈКП „Стари град“ и додаје да је упркос промени термина и одлагању сезоне простор безбедан за суграђане, и да су службе ЈКП „Стари град“ задужене за редовно одржавање.
-Поштујемо све мере и препоруке, и предузимамо све што је неопходно у складу са одлукама Штаба.
Малобројни и одважни Шапчани ипак су одлучили да Сава буде њихово одмаралиште овог лета.
-Сматрам да је боље бити на реци, него у граду. Маске нису неопходне, јер постоји довољно простора да се држи прописано одстојање и дистанца између људи – каже Шапчанка која је освежење од тропских темепратура пронашла крај реке.
-Након 50 година сам на Сави, и сада сам у пензији, и одлучила сам да дођем – додаје наша суграђанка.
Уз недостатак медиционског особља, спасилачких екипа, Шапчанима на Сави нису доступни тушеви. Надлежни истичу да уколико епидемиолишка ситуација буде повољна суграђанима ће бити доступни и тушеви са водом, али да када буде било услова за отварање сезоне то ће бити учињено.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa