Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Пријавило се 93.000 грађана
За нови контингент за одмор у Србији

Пријавило се 93.000 грађана

Грађани су највише заинтересовани да своје ваучере искористе у Сокобањи, на Златибору, у Врњачкој бањи, Пролом бањи и Луковској бањи
За нови контингент од 400.000 туристичких ваучера за одмор у Србији, до сада се укупно пријавило близу 93.000 грађана, речено је данас агенцији Бета у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.
Највише се пријавило пензионера (око 42 одсто) и запослених (41,7 одсто), потом незапослених 11,7 одсто, па студената (три одсто), невели су из Министарства.
Грађани су највише заинтересовани да своје ваучере искористе у Сокобањи, на Златибору, у Врњачкој бањи, Пролом бањи и Луковској бањи.
Ваучери могу да се искористе у више од 2.100 угоститељских објеката и хотела који су се пријавили Министарству туризма, закључно са 20. новембром ове године.
Из Министарства су подсетили и да је поред овог новог контингента на почетку године у рекордном року подељено 160.000 ваучера.
Вредност ваучера износи 5.000 динара, што је и максимални износ средстава које корисник може једном у току календарске године користити при субвенционисаном коришћењу услуга смештаја у угоститељским објектима, без обзира колика је вредност извршене услуге смештаја.
На бесплатане ваучере, који се нуде пету годину за редом за одмор у Србији, право имају пензионери, незапослени, студенти, корисници права на туђу негу и помоћ, запослени чија примања не прелазе износ од 70.000 динара, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима нижим од 70.000 динара, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, као и носиоци активног породичног пољопривредног газдинства.
Право на ваучер корисник може остварити само по једној од тих основа, у угоститељским објектима изван места пребивалишта и у трајању од најмање пет ноћења, а новина је да се могу користити и у Београду и Новом Саду.
Ваучерима се не могу плаћати исхрана, пиће, здравствене и друге услуге и боравишна такса, већ само услуга смештаја.
Грађани који имају право на коришћење ваучера, у обавези су да на шалтерима “Пошта Србије” поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана.
Ваучер ће моћи да се користи искључиво у угоститељском објекту у ком је извршена резервација смештаја, јер ће име угоститељског објекта бити одштампано на самом ваучеру.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa