Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
ФАНТАСТИЧАН УСПЕХ
шабачки планинари

ФАНТАСТИЧАН УСПЕХ

Један од најбољих резултата ПСД „Ц Е Р“ на одржаном планинском маратону. Златна шабачка петорка, коју су сачињавали: ДАРКО СЛОБОДА – вођа групе, затим три храбре и моћне даме ГОРДАНА КАРИЋ, ИВАНА КОСТАДИНОВИЋ И ЉУБИЦА НИКОЛИЋ, и ЗОРАН ВАРЈАЧИЋ.
Један од најбољих резултата у својој седамдесетгодишњој историји остварили су шабачки планинари, чланови ПСД „Ц Е Р“ четвртог јула ове године на одржаном планинском маратону „TARA – ULTRA TRAIL WINISHER 2020“ којом приликом су у лимитном времену истрчали стазу од 62 километра.
Организатор овог планинског ултра маратона је међународна организација „RUN TRACE“, а покровитељ манифестације Општина Бајина Башта, како сазнајемо од г. Николе Живановића, директора овог маратона, на коме је узело учешће 351 такмичар, уз напомену да је на бројност учесника великог утицаја имала пандемија корона вируса.
За ову манифестацију маркиране су четири стазе, које воде кроз најлепше пределе планине Таре.
Најдужа стаза маратона износила је 62 километра, за коју се определила златна шабачка петорка, коју су сачињавали: Дарко Слобода – вођа групе, затим три храбре и моћне даме Гордана Карић, Ивана Костадиновић, Љубица Николић, и Зоран Варјачић.
Поменута петорка истрчала је овај маратон за 15 часова и 45 минута, црпећи и последњи атом снаге, како би у лимитном времену од 16 сати, успешно завршили трку и потом нашли се на победничком постољу.
Овом приликом важно је напоменути да су се на овом Маратону такмичили професионални атлетичари, за разлику од шабачких планинара, који су само планинари-рекреативци, па тиме њихов успех има још већи значај!
Старт за Велики маратон био је поред Спајића језера, на дан 4. јула у 7 часова, а финиш трке је био на МИТРОВЦУ, у срцу Таре.
За најдужу стазу Маратона определило се 68 учесника, од тог броја 19 учесника је одустало од трке, на којој је узело учешће 11 храбрих дама, међу којима су биле три шапчанке.
Најуспешнији такмичар на овој трци био је атлетичар из Македоније, који је ову стазу истрчао у времену од шест и по часова!
Како сазнајемо од шабачких учесника, организација Маратона била је за похвалу.
Успех шабачких маратонаца биће сачуван у архиву Друштва, а они ће бити поносни на добијене медаље, које злата вреде.
За очекивати је да ће тај успех препознати представници града Шапца, са представницима Спортског савеза града Шапца, те да ће организовати пријем за шабачке маратонце и одати им признање.
М. БоТић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa