Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Промењено и привремено
КАЈАК: ДОМАЋА И МЕЂУНАРОДНА ТАКМИЧЕЊА

Промењено и привремено

Нови измењен календар. Прво још увек постојано такмичење од 31. јула. Отказано Европско до 23 године у Москви. Светски куп прво велико такмичење које је још у календару
Спортски календари никада нису имали овакав број измена као током 2020. године, али нажалост вирус је прејак тренутно и руши немилице све планове. У нормалним околностима, требала је текућа година да буде кајакашки богата, пре свега са Олимпијским играма, али и Светски и Европским првенством, Светским куповима. Уместо узбуђења, уследила је тишина. Репрезентативци су били у тренажном процесу у Бачкој Паланци, уз поштовање свих мера предострожности и чекају даљи развој ситуације.
У неповрат су отишли април, мај, јун и већ део јула, а сада је нада у август и септембар да се спасе шта се спасити може од сезоне. Кајакашки савез Србије је донео нови календар активности. Прво такмичење које није отказано, бар не још увек, јесте Куп Србије и Првенство државе на 5 км, надметање које иначе отвара сезону. Домаћин је Бачка Паланка од 31. јула до 2. августа. Поменуто такмичење и наредно почетком августа биће изборно за појединачне и групне репрезентативне посаде свих категорија. Два кола Мини кајак и пионирске лиге предвиђена су за август. Деветог је редовно, а није одређен датум за прво које је одложено за наредни месец. Двадесет другог августа је Првенство у мини кајаку, док ће почетком септембра, од 3. до 6. на Ади организовати Савез Појединачно и екипно Првенство Србије за све категорије.
Недавно је отказан Европски шампионат за јуниоре и млађе сениоре у Москви, те тренутно, од међународних такмичења, постојани су Светски куп у Сегедину од 23. до 27. септембра, а увод за светски куп биће највеће такмичење за млађе категорије, „Олимпијске наде“ од 18. до 20. септембра.
Олимпијске квалификације на нивоу Европе су заказане од 12. до 16. маја 2021. у Сегедину, а светске, које су и последња шанса, од 20. до 23. маја у Русији.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa