Инфо

23. јул 2020.23. јул 2020.
ОГЊЕН ЗА НОВИ КВАЛИТЕТ
ВАТЕРПОЛО: РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ У ШАПЦУ

ОГЊЕН ЗА НОВИ КВАЛИТЕТ

Млади репрезентативац из Мађарске дошао у Шабац. Импресиониран условима. Потврђено продужење сарадње са окосницом прошлосезонског тима
После Емила Николића, званично представљеног као новог стратега шампиона Србије, у редове овдашњих „делфина“ пристигао је још један репрезентативац. Реч је о ОГЊЕНУ СТОЈАНОВИЋУ, једном од најмлађих репрезентативаца. Ватерполо јавности је био познат још кроз наступе у млађим категоријама, да би се као сениорски истакао у Светској лиги када је изненадио све и головима допринео успеху Србије, односно пласману на Олимпијске игре.
Ватерполо каријеру је започео у школи Партизана, можда и најбољој на свету у овом спорту. Сениорски деби је такође имао у црно-белој капици, да би потом прешао у редове Црвене Звезде. Дуго је био на оку скаута из иностранства, да би се претходне сезоне одлично представио и у Мађарској, у овом тренутку вероватно најбољој лиги Европе, наступавши за „Мишколц“. Како истиче, на препроуке многих, прихватио је да повратак у Србију буде долазак у редове браниоца титуле из нашег града.
-Потписао сам уговор на годину дана и мислим да нисам погрешио. Добра је екипа, стигао је одличан тренер и верујем да ћемо имати снаге и квалитета да се боримо за висок пласман –рекао је Стојановић за „Спортски журнал“.
Први новајлија, а опет и повратник био је Марко Јанковић, најбољи стрелац у шампионској сезони и досадашњи члан Црвене Звезде. Када је напустио Звезду, није имао дилему где наставља каријеру.
-У Шапцу сам већ провео једну сезону и знам шта ме чека. Та сезона је била успешна, узели смо дуплу круну. Амбиције су свакако исте, да се понови тај успех. Очекује нас веома узбудљиво првенство где ће сигурно четири клуба конкурисати за победника, што није био случај у претходним сезонама. Сигуран сам да ћемо имати конкурентан тим за трофеје – изјавио је Јанковић за портал „Ватерполо вести“.
По билансима досадашњег тока прелазног рока, наредне сезоне нас очекује, после 2013. године, можда и најквалитетније домаће такмичење. Партизан, упрскос проблемима, располаже квалитетним момцима из своје школе, док се Раднички. Црвена Звезда и Нови Београд значајно појачавају. ШАБАЦ је шампион и жели, не само да буде конкурентан, већ и бољи од свих и наредне сезоне, те, уз новајлије, продужио уговоре са већином играча који су чинили окосницу прошлосезонског тима.
Уговор су продужили: Филиповић, голман Шапчана, потом капитен Марковић, најбољи стрелац претходне сезоне Васић, као и већ дуго чланови клуба, креатори највећих успеха: Репановић, Велкић, најбољи јуниор света Вучинић, млади репрезентативци Ераковић, Васовић, као и бројни јуниори који су стасали за сениорски тим. Списак појачања није завршен још увек. Почетак припрема зависи од здравствене ситуације у граду и држави.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa