Инфо

30. јул 2020.30. јул 2020.
Са одмора у смрт
ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕЗГОДА У ЗМИЊАКУ

Са одмора у смрт

Н.М. (46) и Ж.М. (39) из Лаћарка погинули су у суботу ујутру када је њихов аутомобил на пружном прелазу у Змињаку ударио теретни воз који је ишао ка Лозници. Са њима у аутомобилу су били ињихови синови, који су, на срећу преживели. Породица се враћала са одмора у Бањи Ковиљачи.
На овом пружном прелазу не постоје браници, нити полубраници, али је уредно обележен свом другом вертикалном сигнализацијом која возаче упозорава да се приближавају прузи, а то чини и машиновођа звучном сигнализацијом.
Машиновођи је после незгоде одређено полицијско задржавање до 48 сати. То је био повод да се у суботу око поноћи у Шапцу окупи 15-ак његових колега, који су отишли пред зграду Полицијске управе у улици Кнеза Милутина.
-Изражавамо најдубље саучешће породици и жао нам је што су изгубили своје најмилије. Међутим, наш колега је ухапшен без разлога. Машиновође које су радиле 40 година на железници не памте да се овако нешто догодило. Нема разлога за његово хапшење. Спроведен је у затвор у Богосавац као највећи криминалац. Радио је све по прописима. Није имао алкохола у крви, брзина воза је била у дозвољеним границама, све процедуре је испоштовао. Желимо да апелујемо и на возаче да поштују сигнализацију, а ситуација је посебно лоша на прузи за Зворник и Лозницу, рекао је за “Глас Подриња” вечерас Вукашин Славуљица, машиновођа.
Они су тражили објашњење зашто њихов колега није одмах пуштен. Припадници полиције су им објаснили да су поступили по налогу Основног јавног тужилаштва, а већ сутрадан ујутру машиновођа је пуштен да се брани са слободе. Одређена му је мера забране прилажења и комуникације са одрђеним лицем. Извори из Тужилаштва кажу да је полицијско задржавање до 48 сати уобичајена пракса код тешких саобраћајних незгода са смртним исходом.
Прилично невероватно звучи чињеница да је исти воз, али са другом посадом која је управљала њим, неколико сати касније ударио у још један аутомобил на пружном прелазу у Лозници. Срећом, ова незгода прошла је без жртава.
Да ни ова трагедија није била довољна опомена говори снимак који се у уторак вече појавио на друштвеним мрежама, а у ком анонимна особа снима спуштену рампу код Кванташке пијаце и објашњава да је други део рампе сломио аутомобил са приколицом који је журио да прође.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa