Инфо

30. јул 2020.30. јул 2020.
Градска организација инвалида рада Шабац

Редовне активности у ванредним околностима

Редовна годишња скупштина ГОИР-а организационо највиши орган сваке године у саставу делегата свих двадесет месних организација ГОИР-а састаје се и делегати по предложеном и усвојеном дневном реду буду информисани о:
- Раду градске организације инвалида рада за период од 01.01 – 31.12.год.
- Контроли надзорног одбора о финансијском пословању ГОИР-а.
- Плану рада за 2020. год. и мерама штедње за 2020. год.
Ове године због ванредне ситуације ограниченог окупљања броја особа у затвореном и отвореном простору одлучили смо се да делегате позовемо у различитим временским терминима на отвореном простору највише до десеторо. Тако смо 15 и 16 – ог јула у временским терминима 10 часова,12 часова омогућили свим верификованим делегатима да имају информацију, дискутују и донесу одлуке по важним питањима.
У оквиру извештаја о раду за период 01.01-31.12.2019.год. презентоване су све активности: од општих информација о организацији, члановима и чланарини,запошљавању инвалида рада, социјално-хуманитарног рада,упису и испоруци огрева за чланове-це,креативним активностима,пројектима,спортско-рекреативним,сарадњом са хуманитарним организацијама, средствима информисања, институцијама културе и слично.
Извештај надзорног одбора са образложењем контроле и раду заснованом на законом о финансијама и домаћинском пословању у организацији усвојеном завршном рачуну позитивном билансу прихваћен је.
Планиране активности, приоритета и мере штедње за 2020. год. презентоване су и у овим околностима Covida-19, (ограниченог рада за особе преко 65. год., смањеног обима посла рада је појачан од куће, телефонски, електронски)
Захваљујући доброј комуникацији са хуманитарним организацијама: Хумано срце, Асоцијацији „Дуга“ и личној донацији посланика уручено је укупно 150 пакета најугроженијим члановима – цама ГОИР –а. Успешно је завршен пројекат Очување културне баштине Шабачког краја „Прошлост за будућност“,финансиран од европске и градске организације по програму локалне демократије на западном балкану UNDP-a.
Време у којем смо тренутно захтева другачији приступ у раду. Поштоваћемо мере Владе Србије, кризног штаба града Шапца и сходно томе прилагођаваћемо се. Молимо наше чланове и чланице за стрпљење, разумевање и поштовање мера због очувања личног,здравља другог и очувања здраственог система.Поштујмо рад и бригу оних који по природи посла (лекари, медицинске сестре и остали нездравствени радници), улажу велике напоре у лечењу и ублажавању проблема Covida – 19. Молимо се за њихово здравље и здравље оних суочених са Covidom – 19.
Председница ГОИР-а Шабац Мирослава Савковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa