Инфо

30. јул 2020.30. јул 2020.
Свакодневно повећање броја заражених
ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ОКРУГУ

Свакодневно повећање броја заражених

Окружном штабу за ванредне ситуације је упућена молба команданта Општинског штаба у Богатићу, везано за већу контролу рада угоститељских објеката и спровођење свих епидемиолошких мера. С тим у вези уследиће појачана контрола припадника Полицијске станице у Богатићу
-Епидемиолошка ситуација на подручју Мачванског управног округа и даље је нестабилна ,са свакодневним повећањем броја заражених лица. И даље смо једно од жаришта епидемије у Републици Србији.Градови Шабац и Лозница су са највећим бројем оболелих,али и општине Богатић и Коцељева.У последња три дана ,озбиљнијим спровођењем мера и препорука Кризног штаба, имамо за последицу мањи број пацијената у ковид амбулантама,већином са лакшом клиничком сликом. Присутан је и мањи проценат оболелих у односу на број тестираних лица и већи број отпуштених пацијената из Ковид болнице Шабац у односу на број новопримљених пацијената.вДошло је до смањења броја пацијената у Ковид болници,где је тренутно смештено њих око 270.
Као командант Окружног штаба за ванредне ситуације, уз консултацију са Заводом за јавно здравље Шабац, препоручује да сви затворени базени, велнес и спа центри остану и надаље затворени,вдок смо жариште епидемије.
Отворени базени који раде, морају функционисати контролисано,са ограниченим бројем корисника и уз спровођење наложених мера Кризног штаба,које се пре свега односе на мерење телесне температуре прикликом уласка посетилаца,постојање дезо баријере, поштовање дистанце од 2 метра између лежаљки или 4 м2 за сваку особу.вСпровођење наведених мера врше локани штабови за ванредне ситуације.
Окружном штабу за ванредне ситуације је упућена молба команданта Општинског штаба у Богатићу, везано за већу контролу рада угоститељских објеката и спровођење свих епидемиолошких мера.С тим у вези уследиће појачана контрола припадника Полицијске станице у Богатићу.
Упућен је апел свим грађанима,посебно млађим узрастним категоријама ,које представљају будућност Србије и који су у највећем проценту радно способно становништво, да се понашају одговорно и савесно према мерама и препорукама Републичког Кризног штаба,али и мерама сваке локалне самоуправе. Одговорним понашањем чувају своје здравље и живот ,али и живот својих најмилијих.Оваквим односом одржавамо здравствени систем стабилним и истовремено смањујемо последице епидемије- наводи се у саопштењу начелника Мачванског управног округа Владана Красавца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa