Инфо

18. август 2011.18. авг 2011.
ЗАВРШЕНО 43 ХАЈДУЧКО ВЕЧЕ, КРАЈ ДРИНЕ У ЦРНОЈ БАРИ

САБЉА ЗА СВЕТСКИ РЕКОРД

Милош Пелић из Салаша Црнобарског, скоком преко пања из места од метар и 44 сантиметра, поставио хајдучки и светски рекорд. Председник општине Богатић Слободан Савић му уручио сабљу. Хајдучки вишебој од осморице такмичара, петорица напустила, незадовољни организацијом и суђењем. Венчање Ивке и Горана Давидовића у “Мачванској свадби“. “Ђидо“, Мира и Мегамикс бенд одушевили бројну публику. Саобраћајни колапс
Парада фијакера, чеза и веселих сватова, овога пута кренула је из Етно села Конак у Мачванском Метковићу. Прошли су делом овог села и суседног Белотића, а у центру Богатића на одушевљење радозналих гледалаца одиграли свадбено коло. На уласку у Совљак, “савладали“ су хајдучку бусију. У Етно парку у Совљаку обављено је извођење младе из родитељског дома и свадбени обичаји.
- Специјално долазимо из Београда, а поседујем и викендицу у Клењу, каже домаћица Зорка Крстић.
Милица Радоњић из Совљака каже да је сватови подсећају на младост, а с тим је хтела да упозна и унуку Катарину, коју је држала на раменима.
Вукица Јелић из Шапца са друштвом, редовно долази у Етно парк у Совљаку у жељи да доживи давно заборављено време о чему је читала у Јанковом роману “Хајдук Станко“. У свадбеној поворци издваја се тропрег Владе Радовановића из Богатића, освајача више признања на сличним манифестацијама.
Остатак свадбених обичаја реализован је на Басином шибу, недалеко од Дрине у Црној Бари.
Овде је одржано и традиционално такмичење младића за избор харамбаше уз доста перипетија, једног прекида и напуштања петорице од осам учесника, незадовољних организацијом и суђењем.
- Ово је брука организатора. Тешко да ћу се одлучити да поново учествујем. Публика је улазећи на бину ометала такмичаре и поливала их пићем. Изгледа да је све унапред договорено, поручио је Станко Јеротић из Дубља, вишеструки освајач титуле војвода и победник многих сличних такмичења широм Србије, који је на овом хајдучком вишебоју сазнао да је добио ћерку.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa