Инфо

6. август 2020.6. авг 2020.
Измењен систем
ВАТЕРПОЛО: СЕЗОНА 2020/21.

Измењен систем

Домаће првенство током целе сезоне, турнир завршница Регионалне лиге. Куп у уобичајено време. Домаћа лига јача него раније. Пет фаворита
После много година, домаћи шампионат ће окупити све домаће екипе и траје читаве сезоне, док ће Регионално такмичење у сезони 2020/21. бити у другачијем формату и добиће шампиона кроз финални турнир најбољих екипа из региона наредног пролећа. Здравствена ситуација је недефинисана, те ће домаћи шампионати имати приоритет.
ШАБАЦ брани титулу, играће Прву А лигу, јаку и занимљиву као 2013. и 2014. Шапчани стварају тим за највише домете који су циљ и у новом формату. Уз њих исто планирају: Раднички Крагујевац, Црвена Звезда, Нови Београд и Партизан који у школи потенцијал највишег ранга. Уз поменуте у лиги учествују још један млади тим, новосадска Војводина, солидни Наис (Ниш), Земун, Бањица и Стари Град.
Биће ово сезона када ће никада већи број позунатих тренерских имена бити на клупама домаћих клубова. Бориће се стручношћу: Емил Николић (Шабац), Влада Вујасиновић (Нови Београд), Урош Стевановић (Раднички Крагујевац).
Од 26. септембра до 21. априла биће одиграно 18 кола по двоструком бод систему. Осам првопласираних ће се пласирати у плеј оф. Четвртфинале у којој су планиране две утакмице траје од 28. априла до 5. маја. Систем предвиђа да се у полуфиналу и финалу играју серије до две победе. Потенцијлна трећа утакмица финала плеј офа биће 2. јуна, а извесна друга 29. маја.

Нови дуо у Шапцу
Конкуренцију у екипи Емила Николића појачала су два репрезентативца Црне Горе. По одласку Николе Радуловића, остало је упражњено место конкуренције Петру Велкићу на центарској позицији, а сада је „рупа“ попуњена најбољим играчем и стрелцем Будве у претходној сезони САВОМ ЋЕТКОВИЋЕМ, младим играчем који је водио Будване до опстанка, истакавши се баш у мечевима против наше екипе. Уз њега, из Херцег Новог, да појача борбу на позицији крила, стигао је ПЕТАР ГАРДАШЕВИЋ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa