Инфо

6. август 2020.6. авг 2020.
У УЛОЗИ АПСОЛУТНОГ АУТСЈАДЕРА
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

У УЛОЗИ АПСОЛУТНОГ АУТСЈАДЕРА

Срце и стрпљење победило Бачку. Синоћ меч у Милановцу. Правила организације у време нестабилне здравствене ситуације нуде другачије гледаиште на фудбал. Звезда прилика да се искаже вредност
Замислите утакмицу где ће на трибинама бити навијачи, посетиоци, помислите да видите комплетно лице људи. ”Грају” сваке речи тренра, удара лопте чији звук одзвања, одбијајући се од трибине где само по који жути редарски прслук пружа слику живота. Некада је било да жути картон због приговора може само да наслути повод. Уживо или пред малим екранима, као да смо навикли на комплетан, по мало тужан, аудио-визуелни утисак. Време пред корону, тамо с почетка марта делује истински давно, а још теже је што немамо идеју када ће утакмица бити као некада.
Против Бачке смо, због околности, сазнали да је „Аничић претерао“, како је рекао помоћни арбитар када је позвао главног да картоном опомене стратега Мачве због приговора, знамо да арбитар нема одговор на његово питање: „Кажи због чега жути?“. Главна замерка тренра домаћих је било тенденциозно суђење и пет пута више досуђених прекршаја Мачви, него гостима, оправдано је повисио тон када је помоћник из непознатог разлога досуидо аут у корист Паланчана, почетком наставка. Сазнали смо да су Минаковићу, главном судији, неки играчи довољно познати да их зове по надимку. Све је то „дар“ околности и пропозиција прилаођених Ковиду 19. На крају крајева, сазнали смо да МАЧВА може бити конкурентна и борбеношћу и жељом доћи до бодова.
Синоћ је још један новајлија/повратник био на супротној страни шабачког суперлигаша, само сада је ривал домаћин. Шта је било у Горњем Милановцу не знамо у тренутку док број одлази у штампу. Металац је фаворит био у то време.
Већ у недељу гостује Звезда у Шапцу. И када је била много јача овдашња екипа, дочекивала је као аутсајдер најтрофејнији домаћи тим. У навијачкој полемици остаје однос састава Црвене Звезде у претходној или претходним сезонама и сада, знање и искуство Милојевића некада и Станковића сада, свакако да је далеко квалитетом испред Мачве и да „црвено-црни“ нису права мера. Никада већа сензација, већа него победа на пенале у четвртфиналу Купа 2017. године, било би све сем рутинске победе Београђана. Чуда се дешавају, али не често, зато и јесте прилика да покажу и више него што могу фудбалери Мачве, свакако се не очекује резултатски ништа од њих, а жеља се подразумева. Квантитет је прилично мали у шабачком суперлигашу, те се надамо да синоћ није било искључења и повреда и да неће бити додатно ослабљена екипа пред недељни дуел.

МАЧВА – ОФК БАЧКА
1:0 (0:0)
Стадион Мачве. Без гледалаца. Главни судија: Ненад Минаковић; помоћници: Шутуловић и Олајош. СТРЕЛЦИ: Божић у 57. минуту за Мачву. ЖУТИ КАРТОНИ: Милинковић, Ивић, Ристивојевић и Пејовић (Мачва); Шкорић, Мијатовић и Јовановић (ОФК Бачка).
МАЧВА: Гордић, Пејовић (кап), Ивић, Марковић (Шушњар), Дабић, Мијаиловић, Дукић, Зукановић (Милинковић), Ристивојевић, Адамовић, Божић (Обровац).
ОФК БАЧКА: Милојевић, Томовић, Лукић (Велемир), Пантић (Нијамцуловић), Шкорић (Крчмаревић), Мијатовић, Зличић (Ратковић), Јовановић, Жакула, Ђорђевић, Здравковић.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa