Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
Држи воду док мајстори оду
ПРОПАДА ТЕК УРАЂЕНИ РЕГИОНАЛНИ ПУТ ПРЊАВОР –БАДОВИНЦИ

Држи воду док мајстори оду

Мештане радови нису ништа коштали. Све је урађено средствима из републичког буџета. Сада саобраћајницу поред више великих „закрпа“ „краси“ и низ мањих и већих рупа
Мештане Прњавора, непосредно пред изборе, обрадовао је нов асфалт на прилично прометном регионалном путу који ово место спаја са Бадовинцима. Урађен је километар асфалта и то тако што је стари, који није био у сјајном стању, потпуно скинут, а онда је стављен нови слој. Мештане радови нису ништа коштали. Све је урађено средствима из републичког буџета.
Срећа, нажалост, није дуго трајала. Мештани кажу да су се прве рупе појавиле готово одмах, па је и крпљење уследило након само десетак дана. Како овим путем ка Босни пролази доста теретних камиона, тако су се скоро сваког дана појављивала нова оштећења. Сада саобраћајницу поред више великих „закрпа“ „краси“ и низ мањих и већих рупа.
-Свима нам је било драго што је пут урађен. Од њега имају корист сви мештани Прњавора. Овуда пролази доста камиона под великим теретима и пут то није издржао. Нисам компетентан да процењујем да ли је лош квалитет радова или је пресудна брзина којој је све урађено, углавном, оштећења су евидентна. Прича се да су они који су радили пут обећали да ће радити поново и да ће стручњаци изаћи да процене где је начињена грешка. Ми сада можемо само да чекамо да видимо шта ће бити, каже председник Савета Месне заједнице Прњавор Живорад Васић.
Наш саговорник истиче да ова прича нема везе са политиком. Каже да су им путеви урађени републичким средствима од великог значаја и да је Прњавор тиме на добитку.
-Не тражимо кривца, него решење. Није нам битно ко је финансирао радове. Ради се о новцу грађана ове државе и сви имају право на пут. Мештани имају много питања, а ми у Савету Месне заједнице немамо одговоре јер нисмо надлежни и ово се није десило нашом грешком, каже Васић.
Поред овог пута, који је у републичкој надлежности и који излази на брзу саобраћајницу која тек треба да се гради, средствима из републичког буџета урађена су још два пута у Прњавору. Са друге стране, од поврaћаја пореза на имовину, за годину и по дана у селу је урађено девет улица, уређен је центар и урађен тротоар. Путеви који су урађени на овај начин, добили су нови слој асфалта преко старог и сви су у добром стању и даље. Ова варијанта је била јефтинија, али се показала и бољом.
До закључења овог броја “Гласа Подриња” машине су стигле у Прњавор и почели су радови на комплетној реконструкцији пута.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa