Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
Парк за Шапчане и људе који га воле
Градоначелник обишао радове на изградњи фонтане и платоа
у Великом парку

Парк за Шапчане и људе који га воле

Изградња фонтане је почела у јуну, а према уговору, грађевински радови требало би да буду завршени за месец дана. Град Шабац је из буџета издвојио 20 милиона динара за финансирање овог пројекта
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима посетио је Велики парк где су у току радови на изградњи фонтане и платоа. Том приликом градоначелник је оценио овај пројекат као један од најзначнијих у граду.
-Парк је значајан првенствено због људи који живе у Сремској улици, насељу Камичак и Улици краља Милана. Сви они се окупљају на овом простору. На овом простору је предвиђено мало језеро са фонтаном. Мене нападају како је заустављен развој града јер је овде другачија политичка опција него на државном нивоу, али ја не знам да ли се и један град развија на начин на који се развија Шабац. Настављамо да развијамо град, у којем сви грађани добијају једнаке шансе, и у којем се истом мером води рачуна како живе људи у граду, и како живе људи на селу. Ово је град који сви заједно градимо за Шапчане, и за људе који га воле -рекао је градоначелник Зеленовић.
Према речима градског урбанисте Ксеније Лукић, Велики парк ће ускоро добити ново савремено рухо, биће изграђена нова фонтана у којој ће се наћи острво са зеленилом.
- Поред тениског терена и дечјег игралишта остала нам је једна велика површина која ће представљати центар новог дела Великог парка. Овде ће се налазити велика фонтана у којој је острво са зеленилом. Симболично је кружног облика, како би се остварила веза са некадашњим уређењем и фонтаном, која је раније постојала. Простор ће бићи оплемењен савременом хиперболом и мобилијаром како бисмо испратили нове тенденције- рекла је Лукић.
Велики парк је место где су одрастале многе генерације, једна од њих је наша суграђанка Вера Марчетић Симић која истиче да се људи временом све више везују за ову зелену оазу.
-Овде постоје бројни садржаји како за најмлађе, тако и за старије. Нова фонтана допринеће да овај парк буде још лепши. Нама је овде недостајала вода . Свако ко се прошетао градом имао је прилику да види да је много паркова уређено, као и сам прилаз реци Сави. Шабац је град у ком свако од нас жели да живи- каже Марчетић Симић.
Више од две године је прошло од како су суграђани заједно са градским архитектама учествовали у припреми предлога овог нацрта.
-Излагали смо нацрте и у галерији Културног центра, и дошли до решења које ће сада бити реализовано. Веома је битно да се поред улаза који је завршен пре неколико месеци, најзад уреди и овај део Великог парка. Овај простор је битан не само за нас старије Шапчане, него и за децу, која су се радо играла у овом делу парка, а није било све безбедно. Парк ће након завршетка бити идеално место за све старосне доби - истакла је помоћница градоначелника Јелена Топаловић Петровић.
Изградња фонтане је почела у јуну, а према уговору, грађевински радови требало би да буду завршени за месец дана. Град Шабац је из буџета издвојио 20 милиона динара за финансирање овог пројекта.
М.Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa