Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
Шета псе за СМС помоћи болеснима
чува љубимце за хуманитарни СМС

Шета псе за СМС помоћи болеснима

Хуманост нема цену. Исто тако, за одговорне власнике кућних љубимаца нема цену љубав према њиховим четвороножним пријатељима. Какве везе имају имао ове две чињенице? Такве што Шапчани од скоро имају могућност да буду хумани, а истовремено да своје љубимце оставе у сигурним рукама, на чување или шетање.
Слађана Обрадов је дошла на идеју да понуди услуге чувања љубимаца на пар сати дневно или шетања паса сваком ко уплати један (или по жељи више) СМС фондацији „Буди хуман – Александар Шапић“ за нечије лечење. Животиње обожава и гарантује да ће бити „вољене, мажене и пажене“ док су са њом.
-На Фејсбуку постоји група „Буди хуман – хуманитарне лицитације“ где људи на лицитацији продају своје личне предмете или неке услуге, а новац одлази за лечење некога кога одаберу они или купци. Прикључила сам се и продавала ствари на тај начин, међутим схватила сам да то не може да траје вечно и да сам продала све чега сам могла да се одрекнем. Тако сам дошла на идеју да бих могла да шетам кучиће или причувам љубимце, а цена би била један СМС. Наравно, ако неко жели, могао би да пошаље и више. Власници би сами одабрали за чије лечење би СМС послали, каже Слађана.
Реакције на ову идеју на друштвеним мрежама биле су Феноменалне. Нажалост, у пракси се још увек нико није од Шапчана није јавио. Верујемо да ће је разлог овоме само то што за ову акцију није чуло довољно људи и да ће се ситуација ускоро променити.
Слађана је студент туризма и хотелијерства и тренутно скоро сваког дана има времена које би посветила чувању љубимаца. Не би сарађивала само са власницима који псе дресирају за борбе јер је велики противник насиља над животињама.
-Имам шест стафорда. Бројне су предрасуде везане за ове псе, али то је дивна раса. Сви моји кучићи су невероватно размажени. Сматрам их члановима породице, а тако гледам и на било чије љубимца, истиче Слађана.
Уколико Вашем љубимцу треба друштво, а уједно желите и да будете хумани, Слађану можете контактирати на Фејсбуку, Инстаграм налогу person_who_loves_dogs или на број телефона 0644721271.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa