Инфо

13. август 2020.13. авг 2020.
Животна уштеђевина отишла у трену
НЕСВАКИДАШЊА ПРЕВАРА

Животна уштеђевина отишла у трену

Израелац је рекао да води жену код гинеколога, али да има само чекове, а не и евре које доктор тражи да плати рачун. Тада је архитекти понудио сат „Ролекс“ у замену за евре. Договoрили су се да му архитекта да 23.000 евра за сат, али је код себе наводно имао само 16.000 и назвао је жену да му донесе још 7.000 евра. Мене су у међувремену питали да ли имам код куће евре да им донесем, како би их Израелац само показао гинекологу да почне да ради
Редакцији „Гласа Подриња“ обратио се комшија из улице Кнеза Лазара, шестдесетдеветогодишњи Јован Марковић који је, како каже, преваром остао без своје животне уштеђевине и сигурности за старе дане. Све је почело у суботу ујутру, на почетку улице Андре Јовановић.
-Пришла су ми два непозната мушкарца стара око 50 година. Један се представио као Израелац, а други као архитекта из Малмеа, у Шведској. Питали су ме да ли сам одавде и рекли да им треба сервис за „Волво“. Наводно је архитектина жено полупала фар на „Волвоу“ који је возио Израелац, почиње Јован причу.
Наш суграђанин каже да, иако им је рекао да не зна где је сервис за поменуту марку аутомобила, они настављају да га уплићу у своју причу.
-Израелац је рекао да води жену код гинеколога, али да има само чекове, а не и евре које доктор тражи да плати рачун. Тада је архитекти понудио сат „Ролекс“ у замену за евре. Договoрили су се да му архитекта да 23.000 евра за сат, али је код себе наводно имао само 16.000 и назвао је жену да му донесе још 7.000 евра. Мене су у међувремену питали да ли имам код куће евре да им донесем, како би их Израелац само показао гинекологу да почне да ради, прича Јован.
Каже да је отишао до стана и понео своју комплетну уштеђевину, нешто више од 35.000 евра. Тада му је архитекта торбицу са 16.000 евра, које није видео, и „Ролексом“ ставио око врата и отишао код супруге по остатак новца.
-Тада ми је пришао Израелац и рекао да се померимо 20-ак метара иза зграде, што сам и учинио. Он је тада изненада ставио руку у моју торбицу и из коверте узео највећи део новца. Рекао је да иде код доктора да покаже новац и да се враћа. Сачекао сам десетак минута, али пошто се нису враћали пријавио сам случај полицији, каже Јован.
Наводних 16.000 евра које су му оставили у торби биле су заправо сложене папирне марамице.
Наш саговорник сумња да није једина жртва овог двојца. Каже да се, док је разговарао са њима, осећао готово као хипнотисан, те ни њему самом није јасно како је насео на превару.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa