Инфо

20. август 2020.20. авг 2020.
Лепши почетак школске године
РЕКОНСТРУКЦИЈА ДВОРИШТА ОШ “НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ”

Лепши почетак школске године

Реконструкција дворишта Основне школе “Николај Велимировић” почела је прошлог понедељак. Рок за завршетак радова је 30 дана, али би плато требао да буде готов до поласка деце у школу.
-Захвалио бих се Граду који нам је изашао у сусрет да реализујемо овај пројекат и да напокон имамо лепо, функционално и за ученике безбедно школско двориште. Планирано је да све буде завршено до почетка школске године, али можда ће бити неког продужетка рокова. Ипак се надамо да ће до 1. септембра плато бити готов, рекао је директор ОШ “Николај Велимировић” Ненад Јовић.
Радове изводи “Савремена градња” из Шапца.
-Предвиђена је реконструкција комплетног дворишног простора од 1.600 - 1.700 метара квадратних. Поставиће се бехатон плоче. Вредност уговорених радова је са ПДВ-ом око 6, 6 милиона динара, али ће бити и непредвиђених радова, тако да очекујемо да ће коштати око 7 милиона, навео је надзорни орган Ивица Коларић.
Град финансира радове и за овај пројекат је определио потребних 7 милиона динара. Радове је у петак обишао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
-ОШ “Николај Велимировић, као и ОШ “Јанко Веселиновић”, ОШ “Ната Јеличић” и Економска школа “Стана Милановић” ће добити нова, уређена и лепа дворишта и почетак школске године ће бити онакав какав треба. Истовремено се боримо са заразом и трудимо се да се живот не заустави. Град ће учинити све да, на што је могуће безбеднији начин, сви - и деца и запослени у школама почну школску годину према распореду који су епидемиолози предложили. Шабац има 13.682 ученика у основним и средњим школама и 1.729 запослених. За све њих ће град Шабац обезбедити заштитне маске. Све школе ће бити дезинфиковане пред почетак школске године и обезбедићемо дезинфекциона средства за све школе за све наставне дане. Град је ту да помогне свима да буду безбедни, рекао је градоначелник Зеленовић и изразио наду да ће уређење школских дворишта допринети томе да деца више воле да долазе у школу.
Градоначелник је апеловао на родитеље да деци скрену пажњу колико је важно одржавати физичку дистанцу и носити заштитне маске.
-Град је ту да помогне свима да заједнички, солидарношћу и разумевањем за свачије потребе, победимо заразу и учинимо живот, у овим тешким околностима, што комфорнијим, навео је Небојша Зеленовић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa