Инфо

20. август 2020.20. авг 2020.
фото: фк Мачва (ФБ)

фото: фк Мачва (ФБ)

ФУДБАЛ: У ШАПЦУ НОВИ ПАЗАР

БОДОВИ ОБАВЕЗА

Ривал по мери. Међу кандидатима за нижи ранг, али изненадио Партизан. Директан дуел екипа које желе опстанак. Оба тима по три бода до сада
Због свеукупне ситиације МАЧВА је од старта проглашена једним од тимова који ће тешко изборити опстанак међу најбољима, те тако посматрано, нема меча где ус обавезни бодови. Ипак, у клубу су били оптимисти пред поечтак Лиге, пружили су солидне игре и уверени су у конкурентност актуелног састава већини екипа. Опстанак није недостижан, а за њега мора да се победи тим попут Новог Пазара на домаћем терену.
Јесу Пазарци победили Партизан, али и поред тога су међу кандидатима за нижи ранг. Ако су порази у Београду и Нишу очекивани, онај на свом стадиону од просечног Јавора указују да екипа није још на суперлигашком нивоу и то Шапчани морају искористити. Много играча су Пазарци ангажовали после одлуке ФСС да их укључи међу најбоље. Како су били тек десети у Првој лиги, морали су значајно појачати састав. Најважнији доласи су из сарајевских ривала: Дацића (Жељезничар) и позајмице Ресића и Курдића (ФК Сарајево). Ангажован је Милосављевић, некадашњи ас Мачве, Аганспахић (Челик) ,Сенегалац Сисе (друга лига Француске), Вукајловић (Будућност Подгорица), док добру форму демонстрира на почетку Перић (Будућност Добановци). Најпознатији староседелац је Кецап. Иако је одбрана стандардна у четири кола, напад је успешнији у четири кола.
На другој страни Мачва се одликује мечевима без много голова и чврстом игром у одбрани, те је ово судар и две концепције. Да је искористила своје прилике Мачва би имала и можда бод, два више, а опет не треба заборавити промашаје Бачке у првом колу.

РАДНИЧКИ (Н) – МАЧВА 1:0 (1:0)
Ниш. Без гледалаца. Главни судија: Јован Шегрт (Београд). Помоћници: Нађ (Суботица) и Савовић (Б. Паланка). СТРЕЛЦИ: Којић у 37. минуту за Раднички (Н). ЖУТИ КАРТОНИ: Адамовић и Мијаиловић (Мачва).
РАДНИЧКИ (Н): Ристић, Аксентијевић, Стевановић, Бијелчић, Ћирковић, петровић, Пантелић, Стојиљковић (Дашић), Митровић (Суботић), Гаврић, Којић (Касалица).
МАЧВА: Гордић, Ивић (Кнежевић), Пешић, Дабић, Марковић, Мијаиловић, Зукановић (Милинковић), Ристивојевић, Адамовић (Тримановић), Божић.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa