Инфо

18. август 2011.18. авг 2011.
РАЗГОВОР СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА ВЕРОЉУБОМ МАТИЋЕМ

ИНВЕСТИЦИЈЕ, ЗАПОШЉАВАЊЕ, ИНФРАСТРУКТУРА

Општина Коцељева сутра обележава Дан општине. Председник општине најавио привредне инвестиције, нова радна места, реализацију пројеката из области инфраструктуре...
Прошле године прославу Дана општине Коцељева обележило је отварање спортске сале. Да ли ће и ове 19. август бити прилика да се озваничи реализација неког пројекта?
- Ми ове године не планирамо класично отварање. Лично сматрам да су то помало превазиђене форме. Није лоше нешто урадити, завршити и имати могућност да се отвори. Сала је један објекат који је заслужио, било то за дан општине или не, свечано отварање. Нешто што је врло близу, имамо три објекта, и можда ће неки од њих бити готов до Дана општине. То је доградња обданишта, изградња Доситејеве улице поред школа и сале са јавном расветом и завршетак потисног цевовода и прикључење два бунара у Свилеуви у водосистем Баталаге, Свилеува, Брдарица, Драгиње. Према томе има се шта отварати али не мислим да то треба радити.
Осим пројеката које сте навели веома значајна за ову општину је и изградња спортског кампа у Дружетићу. Када се очекује почетак радова?
- То је већ позната прича, прича која добија потпору у једној сигурности и извесности изградње јер досад је то било неизвесно због тога што је требало са доста власника земљишта и шума направити договор и откупити парцеле. Инвеститори су успели то да учине и већ се креће са активностима ка реализацији тог пројекта. Прва фаза је комплетна документација, идејни пројекат и ми имамо прво идејно решење распореда за објекте који ће се наћи у овом комплексу. Ту су тениски терени, фудбалски, одбојкашки, кошаркашки, голф, терен за ролер хокеј, стреличарство, базен, бициклистичка и картинг стаза, кампови...Први припремни радови у вези са уређењем терена ће кренути већ у овој години а у следећој очекујем озбиљне радове на реализацији, јер објективно инвеститор није могао до сада кренути у припрему и добијање грађевинске дозволе због неизвесности преговора са донедавним власницима земљишта. Таква врста кампа не постоји у Србији и ширем региону, па и у свету и мислим да ће он много значити за ову општину.
Има ли наговештаја и неких других привредних инвестиција у наредном периоду?
- Да, има. У делу угоститељства иде инвестиција која је до сада недостајала у Коцељеви. То је изградња мотела-хотела, који је већ у поодмаклој фази. Инвеститор је приватно предузеће. Осим тога оно што за сада могу рећи је да инвестиције иду озбиљно и у делу воћарства. Више волим да то привредници сами најаве и тада могу говорити више о томе. Познато је да је ова општина највише радила и даље ради на развоју привреде и да се, уколико се развија привреда, развија и сама општина. Тада има најбољу перспективу а сигурно је да ће најмање од три до пет привредних инвестиција кренути у овој и почетком следеће године и што се тиче постојећих домаћих и страних инвеститора и биће то прилика за озбиљан број радника. Важно је истаћи да су, од свих најављених ивестиција, од 60 па до сто посто извозни програми. Та чињеница у великој мери појачава значај привреде која се овде развија.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa