Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Састанак са директорима  основних и средњих школа
По три заштитне платнене маске за сваког ученика

Састанак са директорима основних и средњих школа

Први дан школске године биће организован у виду едукације ђака. Образовање је једна од најважнијих политика града Шапца и школа као институција, деца у њој и људи који тамо бораве морају бити безбедни. Јако је важна комуникација између школа, родитеља и ученика
У петак је у Градској кући одржан састанак између градоначелника Шапца и директора основних и средњих школа. Реч је била о подели заштитних маски за све ученике и запослене као и мерама заштите које ће се примењивати од првог септембра у свим школама.
Милена Вучићевић запослена у основној школи „Стојан Новаковић“ је истакла да је састанак био веома конструктиван и да је постигнут договор око почетка нове школске године
-У сарадњи са министарством и градом добићемо све што је неопходно да би наши ђаци од првог септембра били безбедни. У наредном периоду нас очекују састанци са одељенским старешинама, родитељима и ученицима.
Директорка школе Примењених уметности Невенка Ђокић каже да се ова школа већ увелико припрема за почетак школске године.
-Организујемо наставу која ће бити по комбинованом моделу, бавимо се свим епидемиолошким мерама, пратимо упутства надлежних органа. Значиће нам подршка у смислу добијања маски за све ученике и запослене и дезинфекционих средстава.
Помоћник директора Завода за јавно здравље доктор Игор Драгичевичћ истакао је да се треба придржавати упутства које је већ добијено од стране кризног штаба са разрађеним детаљима организације наставе.
- Ми као превентивно здравствена установа надлежна за Мачвански округ препоручујемо да се посебна пажња поведе код одржавања нивоа контроле поштовања физичке дистанце, првенствено на одморима и током доласка и одласка са наставе – и додаје да се на што виши ниво подигне свест ученика али и родитеља о обавезном поштовању мера.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић каже да је стекао утисак да је велики број школа итекако спреман за почетак нове школске године и да је јако важна комуникација између школа, родитеља и ученика.
-Видим да сви хоће да помогну да тај почетак школе не буде неки нароочити епидемиолошки изазов у овој ситуацији. Обавестили смо директоре школа да смо ушли у процес набавке заштитиних маски за све ученике, као и за све запослене – и истиче да је јако важно да се сви ученици и запослени осећају, пре свега, безбедно.
Градоначелник је такође додао да можемо савладати све обавезе које су пред нама ако се будемо понашали одговорно и да ће се онда школа одвијати на најбољи могући начин јер је образовање једна од најважнијих политика града Шапца и у свему томе школа као институција, деца у њој и људи који тамо бораве морају бити безбедни.
Први дан школске године биће организован у виду едукације ђака о томе какве су мере, како се спроводе и како ће се спроводити.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa