Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Наћи ће се решење за  арtеску чесму у Јевремовој
ДАНИЕЛА ЛОВРИН ГАВРИЛОВИЋ:

Наћи ће се решење за арtеску чесму у Јевремовој

Знамо да је нашим суграђанима јако битно да овде постоји чесма, зато смо покренули ову петицију, односно иницијативу, да се среди не само чесма, него да се среди и цео плато око ње( нов мобилијар, нове клупе и канте). Биће поставњене и камере које ће повећати безбедност деце која се овде окупљају. Српска напредна странка спроводи кампању лажи, обмањујући грађане, не само МЗ Јевремова него и Шапца
Директорка ЈКП „Водовод“ Даниела Ловрин Гавриловић, обишла је прошлог четвртка артеску чесму у Улици деспота Стефана Лазаревића, поводом петиције грађана због нефункционалности ове чесме. Према њеним речима, за решење тог проблема постоје два начина, а то су да буше нов бунар, или да на овом месту поставе чесму која ће имати воду из градског водовода.
-Наш град обавља континуирано контролу квалитета воде на свим артерским бунарима у граду. Нажалост морам да констатујем, да јако мали број артеских бунара има исправну воду за пиће.
Квалитет воде у овој улици нисмо успели да испитамо. Вода је готово пресушила, а узимање узорка трајало би готово читав дан. Постоје два начина решавања овог проблема: а то су да овде бушимо нови бунар уз ризик да вода коју добијемо не буде одговарајућег квалитета или да на овом месту поставимо чесму, која ће имати воду из градског водовода и која би задовољила све потребе грађана, који живе у овом делу града- каже директорка Даниела Ловрин Гавриловић, и наводи да су истраживања из протеклог периода, показала да вода из артеске чесме није исправног квалитета и да је то разлог да буде замењена водом из градског водовода.
-То је био разлог због кога су нам грађани писали петицију. Заиста не разумем СНС који од овога прави тему. Мислим да имају један једини циљ, то је да промовишу своје лажи и да лажима промовишу свог кандидата за градоначелника Александра Пајића. Њима није битно какву ће грађани воду да пију, битно је само да се они политички промовишу. Српска напредна странка је организована криминална група, која је врло опасна. Она својим криминално политичким деловањем доводи у питање опстанак будућих генерација у Шапцу. Ми против СНС водимо не само политичку борбу, него и борбу за опстанак. Сигурна сам сасвим да ћемо победити-истакла је Ловрин Гавриловић.
Урош Ракић становник у Улици деспота Стефана Лазаревића, истиче да је њему и његовим суседима веома битно да имају исправну воду за пиће.
-Ми знамо да је нашим суграђанима јако битно да овде постоји чесма, зато смо покренули ову петицију, односно иницијативу, да се среди не само чесма, него да се среди и цео плато око ње( нов мобилијар, нове клупе и канте). Биће постављене и камере које ће повећати безбедност деце која се овде окупљају. Српска напредна странка спроводи кампању лажи, обмањујући грађане, не само МЗ Јевремова него и Шапца. Недопустиво је да било која политичка групација, својим деловањем угрожава здравље и живот грађана, на начин на који то ради СНС-рекао је Урош Ракић.
Артерска чесма у овом крају је активирана 1980. године, неколико година је добро функционисала, али је временом квалитет протока воде опадао.
-Живим преко пута артерске воде од самог рођења, на три метра од ње раније су се налазила три пољска вц. Ја сам иницијатор ове идеје о реконструкцији чесме. Разлог за то је велики број деце који се свакодневно овде играју. Прикупила сам много потписа, грађани су ми дали подршку. Вода није била безбедна и деца је нису пила, али су прала руке и квасила уста. Подносила сам и захтев Српској напредној станци, а од њих се годинама нико није оглашавао по питању промене. - рекла је грађанка Весна Станимировић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa