Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Уређење после  дугогодишњег чекања
Изградња тротоара у улици војводе Јанка Стојићевића

Уређење после дугогодишњег чекања

Дуго година смо чекали уређење ове улице. Од сада ће и деца безбедније стизати до школе. Стари тротоар је био уништен, после кише се скупљало доста воде која је неретко улазила у дворишта. Мајке са колицима и децом нису могле да пролазе овуда, већ су морале да иду около
У улици Војводе Јанка Стојићевића у току су радови на изградњи тротоара и бициклистичке стазе на потезу од обилазног пута до скретања за Поцерски Причиновић. Вредност радова износи око 2 милиона динара а средства су издвојена из градског буџета.
-После дуго година овај крај је почео да се сређује. Група грађана, нас 170 имали смо захтеве да се овај крај среди. Ово је најживљи део месне заједнице Шипурске Ливаде и присутне су две велике трговине, десетак малих радњи, две мењачнице, апотека. Овде гравитирају три месне заједнице и много људи се овде зауставља – рекао је Никола Павловић и додао да савез МЗ није имао разумевања за решавање проблема са којима су се становници сусретали, али да је Градска управа саслушала њихове захтеве.
Становници ове месне заједнице кажу да су имали проблеме када падне киша.
Петар Ракић

-Дуго година смо чекали уређење ове улице. Од сада ће и деца безбедније стизати до школе. Стари тротоар је био уништен, после кише се скупљало доста воде која је неретко улазила у дворишта. Мајке са колицима и децом нису могле да пролазе овуда, већ су морале да иду около – истиће Петар Ракић.
Током протекле недеље је радове у улици Војводе Јанка Стојићевића обишао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је истакао да је ово први део радова који су планирани на подручју ове месне заједнице.
-Ово је део града који је остао заборављен. Донели смо одлуку да се овај део уреди, у склопу великог булевара који креће од центра Поцерског Причиновића па све до Лидла. Ово ће бити један нов булевар који има широке тротоаре, уређену зелену површину, бициклистичке стазе и наравно довољно места за паркирање за све оне људе који у овом тренутку имају своје послове. Било да имају перионице, поправке аутомобила, овде је познат крај по трговини аутомобилима. Дакле водили смо рачуна о сваком и свачији интерес је заштићен. У овом тренутку радимо тротоаре а у следећим корацима као што био овај булевар требао да добије свој пун формат тако исто и сви булевари који повезују приградска насеља са центром Шапца би требало да буду изграђени на исти начин.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa