Инфо

18. август 2011.18. авг 2011.
ОСМА СМОТРА ИЗВИЂАЧА СРБИЈЕ

ФЕСТИВАЛ ПРИЈАТЕЉСТВА

Свечаности отварања Осме смотре извиђача Србије присуствовали представници Града Шапца, Савеза извиђача Србије и скаутске организације. Смотру отвореном прогласила министарка Омладине и спорта у Влади Републике Србије Снежана Самарџић Марковић. Бројним посетиоцима и гостима приређен богат културно уметнички програм
Предвођени дувачким оркестром Министарства унутрашњих послова Србије учесници Осме смотре извиђача Србије прошетали су улицама Шапца и на градском платоу испред свечане бине још свечаније положили извиђачке завете. Отварање Осме смотре извиђача Србије било је уједно и обележавање јубилеја Сто година извиђаштва у Србији. Поштујући идеју извиђаштва, дух игре, изазова и традицију окупљања на смотрама које се сваке четврте године одржавају у једнинственом граду под шаторима, у Шапцу је од десетог августа својеврстан свет у малом. Дошли су ту извиђачи-скаути из Велике Британије, Израела, САД, Финске, Италије, Словеније, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске. Под слоганом „Сви су овде духом млади“, Савез извиђача Србије под шаторе Осме смотре обједионио је бројне извиђачке одреде из свих крајева Србије и Републике Српске.
На овој свечаности начелници насеља смотре, а има их пет на простору Летњиковца, предали су рапорт начелнику смотре Ђорђу Милићу из Ниша, а он на устаљен извиђачки начин рапорт је предао старешини Осме смотре извиђача Србије Велимиру Милошевићу. По извиђачким правилима, старешина смотре позвао је све присутне извиђаче да дају завет нагласивши „Првих сто година је прошло, позивам вас да дате завет за наредни век.“ Одјекнуло је уобијачено „дајем часну реч...“ и обавезно три пут „здраво“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa