Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
У сусрет потребама грађана
Почели вредни радови у насељу Триангла

У сусрет потребама грађана

На иницијативу мештана Триангле, отпочели су радови на уређењу простора око вртића „Бајка“ и спортског терена.
Град се придружио овој иницијативи и помогао уређење. За ту намену из буџета је издвојио средства од милион динара, а радови ће обухватити спајање тротоара, уређење прилаза спортском терену и изградњу аутобуског стајалишта.
-После усвајања урбанистичког плана на парцели приватног власника која је припојена самом вртућу, биће изграђено игралиште за децу са најсавременијим мобилијаром. Највећи проблем је што вртић нема простора за своје двориште, али и то ће ускоро бити превазиђено уговором са власником парцеле- објаснио је начелник Градске управе Милан Васић, обилазећи почетак радова протеклог петка који су наишли на позитивне реакције грађана у овом крају.
Према речима директорке ЈКП „Водовод-Шабац“ Даниеле Ловрин Гавриловић, планиране су нове, веће инвестиције. Посебно је истакла изградњу канализационе мреже у блоку улица које се везују за Улицу сестара Јанковић, по решењу имовинско правног односа.
-Управни на тај начин, ми ћемо бити у могућности да решимо ово веома важно инфраструктурно питање у овом насељу. У току је израда техничко планске документације, која ће бити готова за три месеца. Одмах по њеном завршетку, ми ћемо расписати тендер за избор извођача. Радови би требало да почну крајем ове или почетком наредне године- каже Ловрин Гавриловић.
Град Шабац ће изаћи у сусрет свим грађанима чија домаћинства нису озакоњена, да трошкове озакоњења исплате на више месечних рата. С тим у вези до краја недеље, биће организована кампања где ће грађани моћи да потишу изјаву са којом су сагласни да ли ће у поступак легализације да уђу на рате или не.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa